HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Kaya'nın ismi doğduğu sokağa verildi

Malatya Belediyesi, Paris'te hayatını kaybeden sanatçı Ahmet Kaya'nın ismini Malatya'da doğduğu evin bulunduğu sokağa verdi.

MALATYA (CİHAN)- Malatya Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısında, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya'nın adını yaşatmak adıyla anlamlı bir adım attı. Karakavak Mahallesi'ndeki Ahmet Kaya'nın doğduğu evin bulunduğu Seyit Onbaşı Sokağı'nın ismi Ahmet Kaya Sokağı olarak değiştirildi.

Malatya Belediyesi, şubat ayında kentteki 2 bin 400 cadde ve sokak adını yeniden belirlemişti. Kent kimliği projesi çerçevesinde, yapılan kapsamlı düzenlemeyle bazı sokaklara kentte yetişerek ülke çapında üne kavuşan kişilerin adları verildi. Yeni isimler verilirken, başta şehitler olmak üzere gibi Malatyalı bilim, sanat, edebiyat ve siyaset adamlarının isimleri de unutulmadı. Bu kapsamda İstanbul'da uğradığı silahlı saldırı sonucu altı yıl önce hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink'in adı da, doğduğu evin bulunduğu Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki bir sokağa verildi. Ayrıca Malatyalı sanatçılar İlyas Salman, Belkıs Akkale, Niyazi Mısri, Fethi Gemuhluoğlu, Hüseyin Doğan Dede, Kemal Sunal ve Ahmet Şentürk'ün isimleri sokaklara verildi.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler