HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Nazif Zorlu ölümden döndü

İşadamı Ahmet Nazif Zorlu ve eşinin de aralarında bulunduğu 6 yolcu ve 2 pilotun bulunduğu helikopter, Dalaman'dan İstanbul'a giderken, motor arızası nedeniyle sert iniş yaptı.

İşadamı Ahmet Nazif Zorlu ve eşinin de aralarında bulunduğu 6 yolcu ve 2 pilotun bulunduğu helikopter, Zeytin adasından İstanbul'a giderken, motor arızası nedeniyle Aydın'ın Karacasu İlçesi yakınlarında sert iniş yaptı. Zorlu Grubu'na ait Bell- 430 tipi helikopterde bulunan Ahmet Nazif Zorlu, eşi Zülal Zorlu ve 2 pilot yara almadan kurtuldu. Düşmeye bağlı ağrı ve zedelenme olduğu belirlenen 4 kişi ise kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.

Kaza DÜN saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve eşi ile Prof. Dr. Yunus Aydın, Nurcan Aydın, Ayşe Nilgün Aydın ve Nurhan Karabacak'ı İstanbul'a götürmek için Zeytin adasından havalanan helikopter Aydın semalarına geldiğinde motorların biri arızalandı. Pilotlar Akın Yağmurlu ve Gülten Karaçay zorunlu iniş için Aydın'ın Karacasu İlçesine bağlı daha önce belde olan Yenice Mahallesi'ndeki Sırma Su Tesisleri pistine inişe geçti.

SERT İNİŞTE 4 HAFİF YARALI

Piste yaklaştığı sırada kontrolden çıkan helikopter, 10 metre yükseklikten sert iniş yaptı.

Kazada helikopterde bulunanlardan beyin cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, Nurcan Aydın, Ayşe Nilgün Aydın ve Nurhan Karabacak kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Ahmet Nazif Zorlu, eşi Zülal ve pilotlar, kazayı yara almadan atlattı.

Ahmet Nazif Zorlu ve eşi, bir süre sonra gönderilen başka bir helikopterle Aydın'dan ayrıldı.

HELİKOPTER ZEYTİN ADASI'NDAN KALKMIŞ

Zorlu Grubu'na ait helikopter, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve eşi Zülal ile hafta sonunu birlikte geçirdiği konuklarını İstanbul'a götürmek için Göcek'teki Zeytin Adası'ndan havalandı.

Helikopterin motorlarından birinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle acil olarak Sırma Su Tesisleri pistine inişe geçtiği sırada kontrolden çıktı. 6 yolcu kapasiteli helikopter, Bell imalatı 430 serisi çift motorlu bir helikopter. Saatte 250 kilometre hıza çıkabilen Bell 430'ların menzili ise 555 kilometre.

Filosunda iki Bell 430 tipi helikopter bulunan Zorlu Air, şirket uçuşlarının yanı sıra kiralama hizmeti de veriyor. Şirketin bünyesinde ayrıca bir Gulfstream G450 tipi özel jet bulunuyor.

İSTANBUL'A GÖTÜRÜLDÜ

Aydın'ın Karacasu İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesi yakınlarına sert iniş yapan helikopterde bulunanlardan, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erol Karabacak (56), Nadire Nurhan Karabacak (55), Ayşe Nilgün Aydın (53) ve Prof. Dr. Yunus Aydın'ın (55) bel zincirlerinde düşmeye bağlı ağrı ve zedelenme olduğu belirlendi. Yaralılar tedavilerinin ardından ambulansla Denizli Çardak Havaalanı'na götürülürken, orada bekleyen Zorlu Grubu'na ati bir başka helikopterle İstanbul'a gönderildi.

Bu arada sert iniş yapan helikopterde bulunan ve kazayı yara almadan atlatan ünlü işadamı Ahmet Nazif Zorlu ve eşi Zülal Zorlu'nun Karacasu'dan başka bir helikopterle Denizli Çardak Havaalanı'na gittikleri ve oradan da helikopterle İstanbul'a geçtikleri belirtildi.

Helikopter kazasını haber alan Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Acat, kontrol amaçlı Nazilli Devlet Hastanesi'ne getirilen 4 kişinin taburcu olurken görüntü alınmasını engelledi.

ZORLU HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Aydın'ın Karacasu İlçesi yakınlarında, içinde Ahmet Nazif Zorlu ile eşinin de bulunduğu belirtilen, Zorlu Grubu'na ait Bell- 430 tipi helikopterin motor arızası nedeniyle sert iniş yapmasının ardından kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan 4 kişi taburcu edilirken, konuyla ilgili olarak Zorlu Holding'den yapılan açıklamada, "Grubumuza bağlı havacılık şirketimiz Zorlu Air'e ait Bell-430 tipi helikopter, bugün(dün) saat 15.25'te Aydın'ın Karacasu ilçesinde teknik arıza nedeniyle kontrollü iniş yapmıştır. Helikopterde bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Zorlu, misafirleri ve mürettebattan hiç kimse yaralanmamıştır ve sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Yaşanan bu olaydan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir, herkese geçmiş olsun dileriz" denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler