HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Şık ve Nedim Şener Serbest

Ahmet Şık ve Nedim Şener, tahliye edildi. Ailelerinin, yakınlarının ve büyük bir gazeteci ordusunun karşıladığı iki gazeteci açıklamalarda bulundu.

Ahmet Şık ve Nedim Şener Serbest

“Egenekon” soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalara ilişkin davaya bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk’un oy birliğiyle tahliyesine karar verdi.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/nedim-sener-ve-ahmet-sik-tahliye-edildi./9750/248527/)

''Tahliyelerden sadece memnuniyet duyulur''

[**

**](https://www.mynet.com/tahliyeler-surpriz-olmadi-110100620148)

[**

**](https://www.mynet.com/kilicdaroglundan-tahliyelere-ilk-yorum-110100620154)

Tahliye kararını duyan sanık yakınları sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davanın dünkü 11. duruşmasında verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, dava konusu dijital delillerin düzenlenmesiyle ilgili bilirkişi raporunun dönüşünün beklenmesine ve olası gecikmenin önlemesi amacıyla celse arasında raporun hazırlanarak gönderilmesine ilişkin yeniden yazı yazılmasına karar verdi.

Mahiyet değişiyor

Tutuklu sanıklar Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk ve Sait Çakır’ın üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyetinin değişmesi ve tutuklukta geçen sürenin göz önüne alınarak ayrı ayrı tahliyesine hükmetti.

Tutuklu sanıklar Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hanefi Avcı ve Müyesser Uğur’un üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, sanıklardan elde edilen dokümanlar, iletişim tespit tutanakları, dosyadaki tüm delillerle birlikte değerlendirildiğinde, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, henüz delilerin toplanmamış olması, sanık müdafilerinin dosya sundukları belgelerin hukuk tekniği açısında bilirkişi raporu olarak kabul edilemeyeceği, mahkeme tarafından bilirkişi raporu aldırılmamış olmasından dolayı tutukluluk hallerinin devamına oy birliğiyle karar verdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 18 Haziran 2012’ye erteledi. Böylece söz konusu davada tutuklu yargılanan sanık sayısı 6’ya düştü.

Sevinç gözyaşları

Tahliye kararı açıklanmadan önce tutuklu sanıklar Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Sanık yakınları da kararın açıklandığı sırada salona alınmadı. Tahliye kararını avukatlardan öğrenen sanık yakınları ve gazeteciler, sevinç gözyaşları döktü. Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık, tahliye kararını öğrenir öğrenmez kızları Mina’yı arayarak mutlu haberi verdi. Adliye önünde bir süre bekleyen sanık yakınları ardından tahliyelerin gerçekleşeceği Silivri Cezaevi’nin yolunu tuttu.

YALÇIN KÜÇÜK GELMEDİ

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 11 duruşmasına aralarında Nedim Şener, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı'nın da bulunduğu tutuklu 9 sanık katılırken ikinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı bu davanın tutuklu sanığı Yalçın Küçük ise duruşmaya katılmadı. Yalçın Küçük'ün ikinci Ergenekon davasında savunmasının alınmasına başlanmıştı. Tutuksuz sanıklar Ahmet Mümtaz İdil ve Doğan Yurdakul ise duruşmaya katılmazken tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli de duruşmada hazır bulundu.

TÜBİTAK'A DİJİTAL DELİLLER GÖNDERİLDİ

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, dava dosyasıyla ilgili gelişmeleri açıkladı. Başkan Ekinci, TÜBİTAK'a müzekkere yazıldığını daha önce belirlenen bilirkişi listesine yapılan itiraz nedeniyle başka bir bilirkişi listesi istendiğini, gelen 10 kişilik listeden ise 3 kişinin belirlendiğini belirtti. Başkan Ekinci, dosyadaki dijital delillerin imajlarının ve sanık avukatlarının konuyla ilgili verdiği dilekçeler ve mahkemenin hazırladığı sorularla birlikte gönderildiğini ifade etti. Başkan Ekinci ayrıca, kuruma raporun en hızlı şekilde hazırlanmasını istediklerini belirten bir yazıda gönderdiklerini bildirdi.

"İlk haberim Dink cinayetiyle ilgili olacak"

Nedim Şener, Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada en çok sabahları kızını okula götürmeyi özlediğini söyledi

OdaTV Davası'nda tahliyesine karar verilen gazeteci Nedim Şener, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Şener tahliye sevincini cezaevi çıkışında kendisini bekleyen yakınlarına sarılarak paylaştı.

Cezaevi önünde kendisini bekleyen kalabalık bir basın gurubuna açıklama yapan Nedim Şener tutuklanmasını, 'Dink cinayetinin arka planının karanlık kalmasını isteyen güçlerin komplosu' olarak tanımlarken ilk yapacağı haberin de Dink cinayetiyle ilgili olacağını söyledi.

Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim hapishaneye girmemin nedeni Dink cinayetinin arka planını göstermek için hazırladığım kitaptı.

Benim ODATV ile bağlantım yoktu; yasadışı bir örgütlenmeyle de bağlantım olamaz. Sizler beni tanıyorsunuz, ben muhabirim. Ben gazeteciyim. Benim o tip bağlantılarım olamaz. İlk gözaltına alınırken 'Hrant için adalet için' demiştim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adalet sağlam durmadığı zaman adalet oluşamaz. Adalete ihtiyacımız var. İşte bu yüzden dolayı mücadelemiz devam edecek.

Hrant Dink'i katleden güçler hem özgürlüğümüzü hem de basın özürlüğünü karartmaya çalışıyor. Beni hapise attılar. Gazeteci arkadaşlarımın, sizlerin saysesinde bu komployu boşa çıkarttık." Şener, hapishanedeyken en çok sabahları kızını okula götürmeyi özlediğini söylerken, ilk yapacağı haberin de Dink cinayetiyle ilgili olacağını söyledi ve ekledi: "Sizi şaşırtacağım"

"O polisler, savcılar, hakimler cezaevine girecek"

Ahmet Şık, cezaevinden çıktıktan sonra sert açıklamalarda bulundu

Oda TV Davası'nda yargılanan ve tahliye olan Ahmet Şık, cezaevinden ayrıldıktan sonra ilk açıklamasını yaptı. Ahmet Şık, "Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Eksik kalmış adalet, hukuk ve demokrasi getirmez. 100 civarında gazeteci içeride. İfade özgürlüğü sadece gazetecilerin sorunu değil. Öğrenciler var, KCK'den tutuklular var. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bu komployu kuran polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girerecek. Bunun mücadelesini vereceğiz" dedi.

Ahmet Şık, "komplo"nun arkasında cemaat ve AK Parti'nin olduğunu ileri sürdü.

[Ahmet Şık ve Nedim Şener Serbest](http://video.mynet.com/habervideo/Ahmet-Sik-ve-Nedim-Sener-Serbest/1435705/ "Ahmet Şık ve Nedim Şener Serbest") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler