HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Takan'dan bomba MİT iddiası: Kasım ve Aralık ayı içinde kopacak gümbürtüye hazır olun

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, bugün kaleme aldığı 'Erdoğan ile Bahçeli arasındaki mutabakatın yeni maddesi...' başlıklı yazısında gündem yaratacak iddialarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT'e alınacak personel konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ortak hareket etme konusunda anlaştığını belirten Takan, "Kasım ve Aralık ayı içinde kopacak gümbürtüye hazır olun" dedi.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasıyla yeniden tartışılmaya başlanan MİT konusunda ilginç bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine bağladığı MİT’e personel alımı konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye danışıp onay alıyor.

Konuyu gündeme taşıyan Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, “Saraydaki kaynaklardan aldığım bilgiye göre, Erdoğan ile Bahçeli arasında var olan mutabakata yeni bir madde eklenmiş; İstihbaratın yeniden yapılandırılması... İddia edilen yeni mutabakat maddesine göre, Erdoğan MİT'in yeni kadrolaşması ile ilgili mutlaka Devlet Bahçeli'nin görüşünü alıyor ve alacakmış!..” ifadelerini kullandı.

‘KASIM VE ARALIK İÇİNDE KOPACAK GÜMBÜRTÜ’

Ahmet Takan’ın aktardığı iddialara göre MİT’te yaşanan gelişmeler bununla sınırlı değil. Takan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında, “Bakmayın Müsteşar Hakan Fidan'ın, hemen hemen her gezide saray uçağında olmasına!.. Erdoğan, Fidan'ı pasifize ederek o makamın başında tutuyor” iddiasına yer verdi.

Takan, Hakan Fidan’ın görevden alınması yönündeki söylentiler hakkında da, “Başkentte, MİT içindeki operasyonlar hiç gündemden düşmüyor. Tabii bu arada alışılmış soru hemen tekrarlanıyor; ‘MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevden alınacak mı?’ Saray kaynakları, net cevap vermekten itina ile kaçıyor. Şu kadarını söylemekle yetiniyorlar, ‘Kasım ve Aralık ayı içinde kopacak gümbürtüye hazır olun.’ Bu arada MİT İstanbul bölge başkanının ‘pasif kaldığı’ gerekçesiyle görevinden alınacağı iddia ediliyor” ifadelerini kullandı.

Takan son olarak, adını vermediği MİT’in Pakistan görevlisinin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından örtülü ödenekten kendisine ayrılan 300 bin doları alarak İngiltere’ye kaçtığı bilgisine ulaştığını belirtti.


En Çok Aranan Haberler