HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aidat yoksa tablet de yok

Devlet tarafından öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan tabletler, okul aidatını ödeyemeyen öğrencilerden geri alındı. Vatandaşlar ise bu duruma sert tepki gösterdi.

Aidat yoksa tablet de yok

Elazığ'daki bir okulda 9.sınıflara dağıtılan tabletler, aidatları ödeyemeyen öğrencilerden geri alındı. Okul idaresinin "Aidat ödemeyenlere tablet vermiyoruz" şeklinde açıklama yaptığını iddia eden öğrenciler ise, aidatların yasal olmadığını ve devlet tarafından kendilerine verilen bu hakkın ellerinden alınmasına isyan etti.

"DEVAMSIZLIK YAPAN VEYA DERSLERİNDE BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERE TABLET VERMEYİN"

Okul yetkilileri yaptığı açıklamada,Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, devamsızlık veya derslerindeki başarısızlık nedeniyle kalma ihtimali bulunan öğrencilerden tabletleringeri alınması yönünde talimat verildiğini öne sürdü.

"OKULA AİDAT VERMEDİK DİYE TABLETİ GERİ ALDILAR"

Şikayetvar'ın yansıttığı haber şöyle:

"Elazığ'da lise öğrencisiyim. Okulumuzda tablet dağıtımı yapıldı. Tablet aldık diye imza attık ve tabletlerimiz 2 gün sonra geri istendi. Gerekçeleri "Okul aidatını vermeyenlere verilmeyecektir.' şeklinde oldu. Bu ülkede her vatandaş okul aidatının yasal olmadığını biliyor. Elazığ'da hiçbir okulda böyle bir uygulama yapılmadı.

Şu an herkes tabletleriyle teknolojik bir şekilde dersini işliyor ve biz bu durumdan mahrumuz lütfen acilen yardımcı olmanızı istiyoruz. Saygılarımla arz ederim."

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TABLETLERİ VERDİ SONRA GERİ ALDI"

"Elazığ'daki bir lisede 9. sınıf öğrencisiyim. Elazığ'da tüm okullar tabletlerini aldı. Bize de verdiler fakat 2 gün sonra aidat verilmedi gerekçesi ile tabletleri topladılar. Gereğinin yapılmasını istiyorum." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler