HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aile Bakanlığı tüm personeli görevden aldı

Türkiye'yi dehşete düşüren Elazığ'daki taciz haberi bakanlığı harekete geçirdi.

Elazığ'da yurttan kaçan 4 kız çocuğu, 6 yıl boyunca cinsel istismara uğradıklarını iddia etti. Olayla ilgili üç müfettiş görevlendirilirken yurtta görevli tüm personel de açığa alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nden 4 kız çocuğu kaçtı.Jandarma tarafından bulunan kızlar, "cinsel istismar" ve "şiddet"e maruz kaldıkları için kaçtıklarını söyledi.İddia üzerine; Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yurtta kalan diğer kızların da ifadesi alındı.Kızların, bazı görevlilerin cinsel istismarına maruz kaldıkları, 2 kızın intihara kalkıştığı, birinin akıl hastanesinde bir süre tedavi gördüğü belirtildi.Çocuklar, durumu yöneticilere anlatmalarına rağmen işlem yapılmadığını da iddia etti.Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerden 6'sının ifadesini aldı.

-BAKANLIKTAN AÇIKLAMA-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan "Tecavüz Merkezi" başlıklı habere ilişkin olarak, 2007-2012 yıllarını kapsayan ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iddialara ilişkin soruşturmanın yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından üç müfettiş görevlendirilerek soruşturmanın yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Ayrıca yürütülen soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacı ile kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personel açığa alınmıştır.

Bakanlığımız çocukların, kadınların, engelliler, yaşlıların kimsesizlerin kimsesi olma yolunda büyük hizmetler ifa etmektedir. Bu bakımdan henüz soruşturma aşamasında olan bir konu dolayısıyla Bakanlığımızın bir kuruluşunun 'Tecavüz Merkezi' başlığıyla kamuoyunda itibarsızlaştırılması tüm bu hizmetlere zarar verecek bir nitelik taşımaktadır.

Soruşturmaların gereği yapılarak kamuoyu bilgilendirilecektir."

SAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Elazığ'da bulunun kız çocuklarının kaldığı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 2007 ile 2013 yılları arasında taciz ve cinsel istismar olayları iddiası ile ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada Elazığ'daki cinsel istismarla ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı olarak devam ettiği belirtilirken, bir kısım mağdurlara yönelik eylemlerin Muş ve Diyarbakır illerinde gerçekleştiği ve bu illerde işlenen iddialara ilişkin evrakların o illerin Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildiği ifade edildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, "İddialara ilişkin Elazığ İl Merkez Jandarma Komutanlığı fezlekesinin 3 Nisan 2014 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'mıza intikal ettirildiği, Cumhuriyet Başsavcılığı'mızın 2014/3637 hazırlık kaydı üzerinden, iddialara ilişkin şüpheliler hakkında 'cinsel istismar' ve ilgili kamu görevlileri şüpheliler hakkında 'suçu gizleme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır. Mağdurların Cumhuriyet Başsavcılığı'mız nezaretinde, avukat katılacak şekilde psikolog-pedagog huzuruyla çocuk mağdur sıfatıyla ifadeleri alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca şüpheliler ve ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılmış ve cumhuriyet başsavcılığımızın 7 Nisan 2014 tarih ve 2014/3637 sayılı yazısı ile Elazığ Valiliği'ne bildirilmiştir. Bir kısım mağdurlara yönelik eylemlerin Muş, Diyarbakır illerinde gerçekleştiği anlaşılmakla Nisan 2014 tarihinde bu illerde işlenen iddialara ilişkin evrak hakkında ayırma ve yetkisizlik kararı verilerek, ilgili il Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiştir. Elazığ Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde mağdur çocuklara yönelik cinsel istismar eylemine ilişkin olarak da Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca soruşturmanın geniş kapsamlı olarak devam etmektedir" denildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler