HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aile içi şiddete ilginç önlem

Mardin'de aile için şiddetin önüne geçmek için toplu sözleşmeye yeni bir madde eklendi.

NUSAYBİN (A.A) – Mardin'in Nusaybin İlçe Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasından imzalanan toplu iş sözleşmesine, ''Aile içi şiddete başvurduğu belirlenenler, veya metres, kuma, berdel, küçük yaşta başlık karşılığı kız çocuğunu evlendirme gibi durumlarda toplu sözleşmesinden faydalanamayacağı'' maddesi de eklendi.

Nusaybin Belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 2011-2013 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesinin imzalanması amacıyla Mitanni Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

174 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini, Nusaybin Belediyesi adına Başkan Ayşe Gökkan ve Genel-İş Sendikası adına Örgütlenme Daire Başkanı Remzi Çalışkan imzaladı.

Sözleşmeyle en düşük işçi ücretinin bin 500, en yüksek işçi ücretinin de 2 bin 500 lira olduğu bildirildi.

Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Çalışkan, törende yaptığı konuşmada, sendikal mücadeleyi sadece toplu iş sözleşmesinde iyi bir hak, iyi bir ücret olarak değerlendirmediklerini, sendikal mücadeleyi bir emek mücadelesi, alın terinin karşılığının alınması ve aynı zamanda demokrasi mücadelesi olarak gördüklerini söyledi.

Belediye Başkanı Gökkan da, toplu sözleşmeyi imzalarken sadece ekonomik olarak değerlendirmediklerini, kadına yönelik şiddeti nasıl durduracaklarını da ele aldıklarını ve kadına yönelik her türlü şiddeti suç olarak kabul etiklerini söyledi.

Toplu iş sözleşmesine; ''Aile içi şiddete başvurduğu belirlenenler, veya metres, kuma, berdel, küçük yaşta başlık karşılığı kız çocuğunu evlendirme gibi durumlarda sendikanın toplu sözleşmesinden faydalanamayacağı gibi yüz kızartıcı suç sayılarak disiplin kuruluna sevk edilir'' maddesinin de eklendiği dikkati çekti.

Sözleşmede, ayrıca 21 Mart Nevruz günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Kadın Emekçileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de kadın çalışanlara idari izin verileceği maddesi de yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler