HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aileye yardıma gittiler 'çöp ev' ile karşılaştılar

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde Kadirli Sülemiş Yardım Derneği (KASYAD) yöneticileri, yardım etmek istediği ailenin evine gittiğinde 'Çöp ev' ile karşılaştı.

Aileye yardıma gittiler 'çöp ev' ile karşılaştılar

Evden 1 kamyon dolusu çöp çıkartıldı.

Maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım etmek amacıyla kurulan KASYAD'ın Başkanı Hasan Deveci, yöneticilerle birlikte Kadirli İlçesi'nin Şehit Orhan Gök Mahallesi 826 Sokak'ta oturan 42 yaşındaki Halil Gedik'in kapısını çaldı. Eve giren Deveci, çöp dolu odalarla karşılaştı. Simit satarak resmi nikahsız eşi Melahat Yiğit ve 3 çocuğunu geçindirmeye çalışan Halil Gedik'e yardım etmek için geldiğini belirten Hasan Deveci, evin temizlenmesi için Kadirli Belediyesi'nden yardım istedi. Eve gelen belediye ekipleri vakit kaybetmeden çöpleri boşaltmaya başladı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonunda evden bir kamyon dolusu çöp çıkartıldı.

Melahat Yiğiti'n sağ kolunun felçli ve böbreklerinden de rahatsız olması nedeniyle evde temizlik yapamadığı belirtilirken, KASYAD Başkanı Hasan Deveci, ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını kaydederek şunları söyledi:

"Yaptığımız araştırmalarda imam nikahlı yaşayan Melahat ve Halil Gedik çiftinin evine gittik. En küçüğü 9 yaşında olan 3 çocuğu bulunan ailenin durumu içler acısı. Melahat hanım elinden mağdur, eşi Halil Bey ise simit satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. 3 çocuğu da okula gidiyor. Melahat hanım evde temizlik yapamadığı için evin durumu içler acısı bir halde. Dernek olarak belediyemize haber verdik ve temizlenmesini istedik, ekipler hemen müdahale ederek evin temizlenmesini sağladılar. Dernek olarak evin sıvasını, boyasını, kapı ve pencerelerini biz üstlendik. Ailemizin eşyalarını da biz yenileyeceğiz. En kısa sürede ailemiz tertemiz bir evde oturacak ve sürekli bizler ailemize yardımcı olacağız ve takip edeceğiz. Ayrıca Melahat Hanımın tedavisini de yaptıracağız."

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise, dernek yetkililerinin talebi doğrultusunda kendilerinin de aileye gerekli tüm yardımları yapacaklarının sözünü verdi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler