HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ajax Manchester United maçı özetini izle: UEFA kupası Ajax'ı 2-0 yenen Manchester United'ın!

Ajax Manchester United maçının özet görüntüleri nihayet internete düştü. Ajax Manchester United maçının özet görüntülerini ve önemli anlarını aşağıdaki linkimizden izleyebilirsiniz. 2-0 Manchester United'ın leyhine biten UEFA Avrupa Ligi maçının özet görüntüleri...

Ajax Manchester United maçı özetini izle: UEFA kupası Ajax'ı 2-0 yenen Manchester United'ın!

Ajax Manchester United karşılaşmasının özet görüntüleri nihayet TRT Spor sayfasına düştü. Ajax, bu akşam Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi'nde final mücadelesi gerçekleştirdi ve maçı 2-0'lık 'temiz' skorla Manchester United kazandı. Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götüren Manchester United, maçı 2-0 kazandı ve UEFA Avrupa ligi Kupasını müzesine koydu. Maçın gollerini, 18. Dakikada Paul Pogba ve 2. Golü ise Henrikh Mkhitaryan kaydetti.

Ajax - Manchester United maç özeti

Ajax Manchester United maç özeti izle!

Ajax'ın ilk 11'inde yer alan 17 yaşındaki stoper Matthijs de Ligt, bir Avrupa kupası finalinde sahaya çıkan en genç oyuncu oldu. Fransız orta saha oyuncusu Pogba, Manchester United'ı 18. dakikada 1-0 öne geçirdi. Pogba'nın ceza yayından çektiği şutta savunmaya çarpan top, kaleci Onana'yı yanılttı ve ağlarla buluştu.

Takımların orta sahada fazlaca top kaybettiği ilk yarıda, Ajaxlı Traore'nin 15, Manchester Unitedlı Valencia'nın ise 24. dakikadaki girişimleri dışında kaleyi tutan şut atılmadı. Manchester United, ikinci yarıya golle başladı. 48. dakikadaki köşe vuruşunda Smalling'in yaptığı kafa vuruşunu, altı pas içinde tamamlayan Mkhitaryan, skoru 2-0'a getirdi.

Kalan bölümde başka gol olmayınca UEFA Avrupa Ligi'ndeki son 10 maçını kaybetmeyen Manchester United, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Kupanın sahibi olan United, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını da elde etti. Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho böylece Porto ve Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi, yine Porto ile UEFA Kupası'nda elde ettiği şampiyonluklardan sonra kariyerindeki 4. Avrupa kupasını kazandı.

Manchester Unitedlı futbolcular, kupa töreninde madalyalarını almaya giden Ajaxlı oyuncular için koridor oluşturdu ve onları alkışladı.

AJAX MANCHESTER UNITED MAÇINDAN ÖNEMLİ ANLAR

13' Amin Younes sol kanattan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşıladı
19' Manchester United, Paul Pogba ile öne geçti. Tarihin en pahalı transferi olan Pogba'nın şutu defansa çarpınca kaleciyi yanılttı ve ağlarla buluşarak Manchester United'ı Ajax karşısında 1-0 öne geçirdi.
24' Antonio Valencia sağ kanattan ceza sahasına giriyor ve altıpas sağ çaprazından vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andre Onana gole izin vermiyor.
31' Manchester United'de Henrikh Mkhitaryan rakibi Joel Veltman'a yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.
40' Sağ kanattan gelişen atakta Marcus Rashford ortasını ceza sahası sol tarafına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
48' Manchester United, Henrikh Mkhitaryan ile farkı ikiye çıkarttı. Mkhitaryan, Smalling'in kafa vuruşunu iyi takip ederek tamamladı ve takımını 2-0 öne geçirdi.
58' Ajax'da Joel Veltman rakibi Juan Mata'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.
64' Ajax'da Amin Younes rakibi Antonio Valencia'yı formasından çekerek faul yapıyor ve pozisyon sonrasında sarı kart gördü.
72' Ceza yayı çizgisi üzerinden kullanılan serbest vuruşta Hakim Ziyech doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajda kaldı.
78' Ajax'da Jairo Riedewald hakeme yönelik itirazlarından sonra sarı kart ile cezalandırıldı.

87' Altıpas sağ çaprazında topla buluşan Donny Van De Beek vuruşunu yapıyor ancak kaleci Sergio Romero gole izin vermedi.

MANCHESTER UNITED, KUPAYI İLK KEZ KAZANDI!

Manchester United, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk şampiyonluğunu elde etti. Manchester United, Ajax, Bayern Münih, Juventus ve Chelsea'den sonra UEFA'nın 3 büyük kulüp organizasyonunda (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası) da zafer yaşayan 5. takım oldu.

1968'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Benfica'yı uzatmalarda 4-1 yenen Manchester United, 1991'deki UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı da Barcelona'yı 2-1 geçerek kazanmıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1999'daki unutulmaz finalde Bayern Münih'i 2-1 mağlup eden Manchester United, aynı turnuvanın 2008'deki finalinde ise normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Chelsea'ye penaltılarda üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaşmıştı.

AJAX 0-2 MANCHESTER UNITED

Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Sanchez, Riedewald (Dk. 82 De Jong), Klaassen, Schöne (Dk. 70 Van de Beek), Ziyech, Traore, Younes, Dolberg (Dk. 62 Neres)

Manchester United: Romero, Valencia, Smalling, Blind, Darmian, Fellaini, Herrera, Pogba, Mata (Dk. 90 Rooney), Mkhitaryan (Dk. 74 Lingard), Rashford (Dk. 84 Martial)
Goller: Dk. 18 Pogba, Dk. 48 Mkhitaryan (Manchester United)
Sarı kartlar: Dk. 31 Mkhitaryan, Dk. 52 Fellaini, Dk. 78 Mata (Manchester United), Dk. 58 Veltman, Dk. 64 Younes, Dk. 78 Riedewald (Ajax)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler