HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4) - "Şimdi yeni bir hazırlık var. Bu hazırlıkla da Türkiye'de Odalar Birliği, aynı şekilde Tabipler Birliği buna benzer birçok STK'lar, kanunla kurulmuş olanlar, bunlar yeni bir düzenlemeyle, yeni bir şekil alacak ve bundan sonraki süreçte öyle devam edecek. Yani, bu STK'lara oturanlar ilanihaye burada artık kalamayacaklar. Her düşünce grubu kendi STK'sını kurar, o STK'sıyla yola devam eder" - "Türkiye'de İstanbul zaferi yakaladığı anda bilesiniz ki açık ara Allah'ın izniyle partimiz öndedir. Burası işaret fişeğidir"

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Odalar Birliği, Tabipler Birliği ve buna benzer kanunla kurulmuş sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili yeni bir hazırlık olduğunu belirterek, "Bunlar yeni bir düzenlemeyle, yeni bir şekil alacak ve bundan sonraki süreçte öyle devam edecek. Yani, bu STK'lara oturanlar ilanihaye burada artık kalamayacaklar. Her düşünce grubu kendi STK'sını kurar, o STK'sıyla yola devam eder." dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, TSK'nın Afrin'de yürütttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, "Her bir vatandaşımız kendi alanında daha çok çalışacak, daha çok üretecek, daha çok iş ve eser ortaya koyacak ki mücadelenin arkası boş kalmasın. Bu çerçevede en büyük sorumluluğun düştüğü şehirlerimizin başında neresi geliyor? İstanbul geliyor; İstanbul. Türkiye'de İstanbul zaferi yakaladığı anda bilesiniz ki açık ara Allah'ın izniyle partimiz öndedir. Burası işaret fişeğidir." diye konuştu.

İstanbul'un nüfusunun 15 milyon olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"81 milyonun 15 milyonu burada. Öyleyse ben ana kademeden, kadın kollarımızdan, gençlik kollarımızdan çok yoğun bir çalışmayı artık bekliyorum. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız kapı kapı dolaşacağız. Onun için de yeni il yönetimi hemen hazırlanır hazırlanmaz bütün bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza sürekli programlarını yapacak ve her hafta Ankara'daki programlar biter bitmez İstanbul'a gelen bakan, milletvekili arkadaşlarım, İstanbul'da belediye başkanlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürecekler. Yani bize durmak, dinlenmek yok. Çalıştıkça dinleneceğiz, çalıştıkça güç bulacağız, çalıştıkça Allah'ın izniyle hedefe ulaşacağız. Çünkü İstanbul ne kadar üretirse Türkiye de o kadar çok üretir. İstanbul ne kadar çok büyürse Türkiye'de o kadar çok büyür. İstanbul ne kadar çok kazanırsa Türkiye de o kadar çok kazanır. Velhasıl İstanbul ne kadar çok koşarsa Türkiye de o kadar çok koşar. Bunu böyle bileceğiz."

- Sivil toplum kuruluşlarına yeni düzenleme

Şair Nedim'in İstanbul için söylediği "Yeridir dünyanın güneşiyle tartılsa" şeklindeki dizesini hatırlatan Erdoğan, İstanbul'un bu iltifatlara matuf bir kent olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un, 2023 hedeflerinin lokomotifliğini yapma yanında 2053 ve 2071 vizyonlarının da ilham kaynağı bir kent olacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehrin yönetiminden sorumlu kadrolar başta olmak üzere herkes işte bu büyük misyonu müşahhas hale getirmekle, ete kemiğe büründürmekle, başarıya ulaştırmakla mükelleftir. AK Parti'nin yeni il başkanı ve il kongremizde ortaya çıkacak yeni yönetimimiz 2019'daki seçimlerde belediyelerde görev alacak başkanlarımız ve seçilecek milletvekillerimiz -şimdi milletvekili sayısı da biliyorsunuz arttı, artıyor- hükümet adına görev yapan bürokratlarımız, ticaretten eğitime kadar her alanda şehrin taşıyıcı sütunları olarak gördüğümüz sivil toplum kuruluşlarımız, bunlarla da yoğun ilişki, irtibat halinde olacağız."

Sivil toplum kuruluşlarına ilişkin yeni bir hazırlığın olduğunu belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Şimdi yeni bir hazırlık var. Bu hazırlıkla da Türkiye'de Odalar Birliği, aynı şekilde Tabipler Birliği buna benzer birçok STK'lar, kanunla kurulmuş olanlar, bunlar yeni bir düzenlemeyle, yeni bir şekil alacak ve bundan sonraki süreç de öyle devam edecek. Yani, bu STK'lara oturanlar ilanihaye burada artık kalamayacaklar. Her düşünce grubu kendi STK'sını kurar, o STK'sıyla yola devam eder. Daha şeffaf ve daha yayılmacı bir anlayışla STK'ların oluşması süreci inşallah başlayacak."

Bugün görevi devralan il başkanı Bayram Şenocak başta olmak üzere halen vazife üstlenen ve üstlenecek olanlara inandığını ve güvendiğini vurgulayan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı, partimizin genel başkanı olarak, inşallah daima yanınızda olacağım. Bu davanın bir eri olarak bir İstanbullu olarak, bu duygularla bir kez daha Bayram Şenocak kardeşimize Rabbimden muvaffakiyetler diliyor, Selim Temurci kardeşimize de bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler sebebiyle teşekkür ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıdaki istişarelerin hayırlara vesile olmasını diledi.

- Notlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na gelişinde, yeni İl Başkanı Bayram Şenocak ve diğer yetkililer tarafından kapıda karşılandı.

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve partililer katıldı.

Erdoğan, konuşmasının ardından yeni yönetim kuruluyla toplantıya geçti.

(Bitti)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler