HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pelikan Dosyası'nda kimlerin adı geçiyor? İşte yazıda adı geçenler

Pelikan Dosyası'nda kimin adı geçiyor ve kim yazdı sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. Bir anda ülke gündemine oturan Pelikan Dosyası hakkında bilgileri sizler için derledik. İşte Pelikan Dosyası...

Pelikan Dosyası'nda kimlerin adı geçiyor? İşte yazıda adı geçenler

Ülkemizde son günlerde en çok konşulan konulardan biri de Pelikan Dosyası adlı blogda yayınlanan 'Selam Olsun!' başlıklı yazı oldu. Pelikan Dosyası gündeme damgasını vururken, sosyal medyada da Pelikan Dosyası ile ilgili sayfalar açılmaya başladı. Oldukça ciddi iddiaların yer aldığı Pelikan Dosyası adlı blogdaki yazıda, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) çatırdamalar başladı. Özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti başkanlığına aday olmayacak olmasının ardından Pelikan Dosyası'ndaki iddialar henüz sıcaklığını kaybetmeden, daha da ateşli şekilde tartışılmaya başlandı. "Hocanın ekibi yeterince konuştu. Hocalarıyla beraber yeterince ortalığı karıştırdı. Biraz da biz konuşalım mı? Biraz da, REİS için canını feda edecekler konuşsun mu? Çok az kişi aslında neler olduğunu biliyor. Kabus gibi..." ifadeleriyle başlayan Pelikan Dosyası'ndaki 'Selam Olsun!' yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki giderek açılan uçurumdan bahsediliyor. Yazıda Başbakan Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı saf dışı bırakmak istediği yönünde iddialar yer alıyor.

PELİKAN DOSYASI'NIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Pelikan Dosyası adlı blogun ortaya çıkış ve yayılışı arasındaki süre oldukça kısa. Çok hızlı bir şekilde sosyal medya kanalları üzerinden yayılan blog, her gün binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor. Neler olduğunu, neler yazıldığını merak edenler blogda yer alan yazıya büyük ilgi gösteriyor. Bunu yanı sıra, Pelikan Dosyası blogunda yer alan yazının kim tarafından kaleme alındığı merak konusu. Yazıyı kimin yazdığına dair çeşitli iddialar çıksa da, yazıyı yazan hakkında kesin bir bilgi şu anda bulunmuyor. Yazıyı yazdığı iddia edilen isimler bu iddiaları ise sosyal medya hesaplarından yalanladı.

PELİKAN DOSYASI'NDA KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Pelikan Dosyası'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ali Sarıkaya, Osman Sert, Taha Özhan, Hatem Ete, Ertan Aydın, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Hakan Fidan, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Mahir Ünal, Sırrı Süreyya Önder, Bülent Arınç, Ali Kibar, Mustafa Karaalioğlu, Etyen Mahçupyan, Hakan Albayrak, Yıldıray Oğur, Ceren Kenar, İbrahim Karagül, Abdülkadir Selvi, Akif Beki, Taraf Gazetesi, Hilal Kaplan, Melih Altınok, Kurtuluş Tayiz, Cemil Barlas, Haşmet Babaoğlu, Suheyb Öğüt, Karar Gazetesi, Murat Ülker, Ali Atıf Bir, Naci Bostancı, Ali Sefer Üstün, Mehmet Özhaseki, Taha Ün, Numan Kurtulmuş ve Başar Arslan gibi pek çok isimden bahsediliyor.

AK PARTİ KONGREYE GİDİYOR

Pelikan Dosyası'nın ardından Erdoğan ile Davutoğlu bir görüşme yaptı ve kritik görüşme sonrasında AK Parti'nin olağan üstü kongreye gitmesi yönünde karar alındı. Bu kongre Mayıs sonlarında yapılacak ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu seçimde aday olmayacak. Kongre 29 Mayıs 2016 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kongre öncesinde kimin ya da kimlerin aday olacağı, AK Parti'nin yeni Genel Başkanı'nın kim olacağı merak ediliyor.

TAHA ÜN ÇEKİLDİ

Twitter'da Ahmet Davutoğlu'na destek veren isimlerden olan Taha Ün'ün adı Pelikan Dosyası'nda geçiyordu. Yazıda eleştirilen Taha Ün, Twitter hesabını kapattı ve son attığı tweette, "Tekrar görüşünceye dek hepiniz Allah'a emanet oldun. Selamun Aleyküm" yazdı. Cumhurbaşanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın özel kalem müdiresi Sema Silkin'le evli olan Taha Ün'ün nikah şahitliğini de Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler