HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili belediye başkanı istifa etti

Zonguldak'ın Gelik Belde Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, belediye başkanlığı görevinden istifa etti.

Yıldırım, Kilimli Kaymakamlığına istifa dilekçesini vermesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı görevinden istifa etmeyi yaklaşık 1,5 yıldan beri düşündüğünü belirterek, tek bir olay ya da sebeple görevini bırakmadığını söyledi.

Siyasi ilişkilerinin bundan sonra da devam edeceğini ve belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini ancak partisinden istifa etmediğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu kısa sürede verilmiş bir karar değil. İstifa kararımda çok çeşitli faktörlerin yer aldığını belirtmek istiyorum. Hem benim şahsımla alakalı durumlar hem de beldemin durumu ve siyasi ortamla benim yeterince iyi iletişimimin olamamasıyla ilgili kararlar var. Bütün bunların Gelik'in menfaatine zarar verdiğini veya katkı sağlamadığını gördüm.

Dilekçemi Kaymaklığımıza sundum. Bu konuyu bütün vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin ve bana oy veren seçmenlerimin anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum. Hiçbir olay tek başına bir nedene bağlanamaz. Bazı olayların elbette etkisi olmuştur ama tek başına bir olayın etkisiyle atılan bir adım değil. Bunu tek bir nedene bağlarsak o nedene karşı haksızlık etmiş oluruz. Türkiye'nin hiç bir yerinde hatta ailemizde hiçbir iş tam olarak yürümüyor. Bu beldemiz içinde, ilimiz içinde aynı. Bu açıdan bakılınca meydana gelen olayı tek bir nedene bağlamak yanlış olur."

"Siyaseti hizmet üretme anlamında bitirdim"

İstifa etmesinin zamanlamasının kendisine göre doğru olduğunu vurgulayan Hasan Fahri Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü yerel seçimlere 6 ay var. Beldemize bir hizmet gelecekse belki benim yokluğumda gelebilir ya da benim yerime gelen arkadaş benden daha iyi hizmet edebilir. Bunların hepsini ben saygıyla karşılıyorum. Dolayısıyla Gelik
kazanacaksa ben her zaman çekilmeye razıyım. Siyaseti ben kendim hizmet üretme anlamında bitirdim. Ama hiçbir insan kendisini siyasetin dışında tutamaz. Ben de bir müddet sonra siyasetin içinde ya da bir kenarında olacağım. Siyasi ilişkilerim devam edecektir. Şu anda partimden istifa etmedim, belediye başkanlığından istifa ettim. Makamlar ve koltuklar sadece halka, millete, ülkeye hizmette bir araç olmalıdır. Boşuna işgal edilmemelidir. İstifa mekanizması bunun için vardır."

Hasan Fahri Yıldırım, 31 Aralık 2009'da, kendisine verilen asfalt sözünün tutulmamasını öne sürerek AK Parti'den istifa etmişti.

Yıldırım, 2011 yıllında AK Parti Zonguldak milletvekilleri ve vatandaşların baskısı üzerine istifasını geri çekmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler