HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili kadınlar Kamer Genç'i protesto etti

AK Partili kadınlar, Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i, CHP Genel Merkezi önünde protesto etti.

AK Partili kadınlar Kamer Genç'i protesto etti

ANKARA:

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları, CHPTunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japon Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda konuşmasına müdahale etmesini CHP Genel Merkezi önünde protesto etti.

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara, "CHP milletvekilinin bu seviyesizce sözleri ve dengesiz davranışları hem insani değerlerle hem de ahlaki kurallarla asla örtüşmemektedir. Bu ölçüsüz ifadeler henüz bir gün önce kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma günündeki uyarı ve temennilere de ters düşmektedir. Başbakanımızın eşine şahsına yapılan bu saldırı, onun şahsında milletimizin tüm annelerine ve tüm kadınlarına yapılmış bir hakarettir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, 'Kamer Genç istifa' sloganları attıktan sonra dağıldı.

İZMİR:

CHP'nin protesto edildiği bir diğer il ise İzmir'di.

İzmir'de toplanan grup adına konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, "Size göre farklı olan kadınların böyle yerlerde olmasını hazmedemiyorsanız, hazımsızlık ilacı alın" dedi.

AK Partili kadınlar, Milletvekili Genç aleyhine slogan atarakCHP'nin sessiz kalmamasını istedi. Genç'i Meclis'te görmek istemediklerini, bir an önce istifa etmesi gerektiğini söylediler.

İl Kadın Kolları Başkanı Kızılırmak, Kamer Genç'in tavrını şiddetle kınadıklarını belirterek, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nü anarken 26 Kasım günü Japonya Büyükelçiliği'nde Türkiye Cumhuriyeti adına söz verilen Emine Erdoğan Hanımefendi'nin konuşması esnasında kendisine, CHP milletvekili şahıs tarafından sözlü taciz yapılmıştır. Bu şahsı şiddetle kınıyoruz. Bu hakareti, saygıdeğer hanımefendi üzerinden tüm kadınlara yapılmış olarak kabul ediyoruz. Her noktada Atatürk'ü kullanan bu zihniyet ve temsilcisi, kadınımızı önemseyen Atatürk'ün de kemiklerini sızlatmıştır. Başbakanımız'ın eşi Emine Erdoğan'ın vasfı bellidir ancak Kamer Genç'in vasfının ne olduğunu merak ediyoruz. Ahlâk erozyonuna uğramış. CHP'nin bu şahıs hakkında gereğini yapmasını beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşi ve kadın hakları konusunda üstün gayret ve çalışmaları olan bir hanımefendi olduğunu aktaran Kızılırmak, "Biz o şahsa soruyoruz, senin vasfın nedir? Vekil olmak demek, Başbakan eşine hakaret etmek midir? Ayrıca bugüne kadar STK ve sosyal demokrat hareketteki kadınlarımızın sessizliği bizi düşündürmektedir. Ayrımcılık ve bölücülük yapanlar bellidir. Biz, 'Benim kadınım iyi, senin kadının kötü' anlayışına karşıyız. Biz kadınlar, saygı ve sevgiyi hakediyoruz. Her kesimden saygı bekliyoruz. Son sözümüz, erkekseniz öfkenize engel olun" dedi.

İSTANBUL:

AK Partili bir grup kadın, Kağıthane'deki CHP İl Başkanlığı önünde, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Japonya Milli Günü dolayısıyla verilen resepsiyonda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesini protesto etti. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, "CHP zihniyetindeki insanlar, hala Türkiye'de kadınları bölmeye, kadınları görüntüsünden dolayı rencide etmeye, tahkir etmeye devam etmekte" dedi. Topal, konuşmasını, "Edep ya hu" diyerek tamamladı. Eylemin ardından kadınlar ellerindeki dövizleri bırakarak, buradan
ayrıldı. Polisin bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

ANTALYA:

Antalya'da, AK Parti Antalya Kadın Kolları üyeleri, Emine Erdoğan'a olan tavrı nedeniyle CHPTunceli Milletvekili Kamer Genç'i protesto etti. Gruptakiler daha sonra CHP il binasına siyah çelenk bırakmak istedi. CHP'lilerin sert tepki göstermesiyle yükselen tansiyon, polisin araya girmesiyle büyümeden sonlandı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

En Çok Aranan Haberler