HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili Külünk'ten dikkat çeken açıklama: Suriye ikinci Vietnam olacak

AK Partili Metin Külünk, 'İran, Rusya ve Türkiye'nin birlikte hareket ederek attığı adımlara cevap olarak ABD, Rakka'da terör örgütünün bir anlamda doğrudan bizi hedef alan gösterisini şirinleştirme çabasına girmiştir' dedi. Suriye'nin ABD için ikinci Vietnam olacağı uyarısı yapan Külünk 'Biz manda değil bağımsız bir devletiz' diye konuştu.

AK Partili Külünk'ten dikkat çeken açıklama: Suriye ikinci Vietnam olacak

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, küresel politikaların iç politikanın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

'DEAŞ, PKK VE FETÖ, TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA'DA HARİTA DEĞİŞİMİNİ ZORLAMAK İÇİN KULLANILAN BİR APARAT'

ABD'nin, İngilizlerin bıraktığı yerden bayrağı devraldığını, Birinci Dünya Savaşı'nda sınırları çizilerek kurulan devletleri devletçik haline getirme gayretiyle hareket ettiğini, bunu da çeşitli terör grupları üzerinden yapmaya çalıştığını anlatan Külünk, şu değerlendirmede bulundu: "Bugün bu durum inkar edilemez bir noktadadır. İran, Rusya ve Türkiye'nin birlikte hareket ederek attığı adımlara cevap olarak ABD, Rakka'da terör örgütünün bir anlamda doğrudan bizi hedef alan gösterisini şirinleştirme çabasına girmiştir.

En son Rakka'dan DEAŞ'ın kaçırılması videosu bize DEAŞ, PKK ve FETÖ birbirinin tamamlayıcısı olduğunu gösteriyor. Her üçü de Türkiye, İran ve Rusya'da bir harita değişimini zorlamak için kullanılan bir aparattır. Buradan geriye dönüp baktığımızda MİT TIR'ları operasyonunun adresinin kim olduğu da çok açık gözüküyor."

'GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER'

ABD'nin Suriye'de de müttefikliğe yakışmayan işlerle meşgul olduğunu belirten Külünk, ABD'li bir yetkilinin 'YPG'ye IŞİD dışından bir saldırı gelmesi halinde de savunma yapacaklarına' dair sözlerinin hatırlatılması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Dün Yunanlılar tarafından denenen, bugün PKK üzerinden, DEAŞ ve FETÖ üzerinden denenmektedir. 'PYD/PKK'ya DEAŞ'ın dışında bir başka yerden saldırı gelirse aynı şekilde onları koruyacağız' diyen Amerikalı yetkili bizim Anadolu topraklarında var olduğumuz bin yıllık tarihe bir kez daha bakacak.

Nasıl Birinci Dünya Savaşı'nda geldikleri gibi gittilerse onlar da geldikleri gibi giderler ve gideceklerdir. Ülkemizin kalkınması yönünde gerçekleştirilmek istenen yatırımların tümünün önünü kestiniz. Bunu da Ankara'da devşirdiğiniz siyasetçiler ya da askeri darbeler üzerinden gerçekleştirdiniz. ABD'li yetkililer bize gözdağı vermekten vazgeçmek zorundadır."

'ÇİN'İ KONTROL EDECEĞİM DİYE SURİYE ÜZERİNDEN BÖLGEYİ YÖNETMEYE KALKARSAN MALİYETİ OLUR'

ABD'nin, bölgenin tarihini okumadığını ve çıkardığı sonuçların da onları doğru yere götürmediğinin görüldüğünü ifade eden Külünk, İran'ın, Rusya'nın ve Türkiye'nin kadim bir devlet ve millet geleneğine sahip ülkeler olduğuna değindi:

"Suriye, ABD için ikinci Vietnam olacaktır. Suriye Amerika'nın terör batıklığıdır. Biz manda değil bağımsız bir devletiz ve ABD'nin de buna saygı duyması gerekir. ABD'nin özellikle bir kanadının Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da kötüleşmesinden yana olduklarını görüyoruz. Çin'i kontrol edeceğim diye Suriye üzerinden bölgeyi yönetmeye kalkarsan bunun bir maliyeti olur.

'YARIN PKK TEMİZLENECEK, O ZAMAN KİMİNLE OTURUP KONUŞACAK?'

Türkiye'yi, İran'ı, Rusya'yı karşında bulursun. Olan da budur. Yarın Rakka'dan da Afrin'den de Mümbiç'ten de PKK temizlenecek ve o zaman Amerika ne yapacak? Oturup kiminle konuşacak?"


En Çok Aranan Haberler