HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'nin en çok oy aldığı illerde şaşırtan anket sonucu

Times Araştırma Şirketi, AK Parti'nin en çok oy aldığı illerde referandum anketi yaptı. Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Kahramanmaraş, Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Ordu, İzmir ve Muğla olmak üzere 12 il ve ilçede gerçekleşleştirilen ankette sürpriz bir sonuç çıktı. Ankete göre; kararsızlar dağıtılmadığında yüzde 51.69'un 'hayır' dediği göze çarparken, yüzde 42.26'lık bir kesmin 'evet' tercihinde bulunduğu, yüzde 6.05'lik kesmin ise 'kararsız' kaldığı ortaya çıktı.

AK Parti'nin en çok oy aldığı illerde şaşırtan anket sonucu

Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin 8 — 15 Mart 2017 tarihleri arasında Times Araştırma Şirketi tarafından yapılan kamuoyu araştırması Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Kahramanmaraş, Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Ordu, İzmir ve Muğla olmak üzere 12 il ve ilçede gerçekleştirildi. Araştırmanın belirtilen il ve ilçelerde 2 bin kişiyle, yüz yüze görüşme methoduyla yapıldığı belirtildi.

Ankete göre; kararsızlar dağıtılmadığında yüzde 51.69'un 'hayır' dediği göze çarparken, yüzde 42.26'lık bir kesmin 'evet' tercihinde bulunduğu, yüzde 6.05'lik kesmin ise 'kararsız' kaldığı ortaya çıktı.

OHAL VARKEN REFERANDUMA GİDİLMESİNE YÜZDE 51, 'HAYIR' DEDİ

Anket sonuçlarına göre, katılımcılara yöneltilen ‘OHAL varken referanduma gidilmesini doğru buluyor musunuz?' sorusuna ‘Hayır' cevabı verenlerin oranı yüzde 51.2 iken, ‘Evet' diyenlerin oranı ise yüzde 48.8 oldu.

Yüzde 11.8 seviyesindeki işsizliği Başkanlık sisteminin azaltacağını düşünüyor musunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 51.80'i ‘Hayır' cevabı verirken, yüzde 48.20'si ise ‘Evet' dedi.

Anketteki bir diğer madde olan ‘Türkiye'nin yönetim şekli açısından Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesini istiyor musunuz?' sorusuna ise ‘Hayır' cevabı yüzde 51.69, ‘Evet' cevabı yüzde 42.26' oldu.

Kararsızların dağıtılmasıyla, referandumda ‘Hayır' diyeceklerin oranı yüzde 55.72, ‘Evet' diyeceklerin oranı ise yüzde 44.28 olarak tespit edildi.


En Çok Aranan Haberler