HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'nin Sivas mitingi

Ahmet Davutoğlu, partisinin 7 Haziran seçim kampanyası kapsamında Sivas kent meydanında gerçekleştirilen mitingine, "Sivas'ın yiğidolarına selam olsun" diyerek başladı.

SİVAS (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Nasıl Kuvayı Milliye Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolu açıp, istiklalimizi kurtarmışsa, 2002'de iktidara gelen AK Parti kadroları da ekonomik anlamda bağımsızlığını kaybetmiş, savunma sanayi anlamında namerde muhtaç olmuş bir Türkiye'den yeni Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktı" dedi.

Davutoğlu, partisinin 7 Haziran seçim kampanyası kapsamında Sivas kent meydanında gerçekleştirilen mitingine, "Sivas'ın yiğidolarına selam olsun" diyerek başladı.

Sivas'ın tarihi önemine değinen Başbakan Davutoğlu, Sivas Kongresi'ni gerçekleştirenlere selamlarını iletti. Davutoğlu, "Yiğit Sivaslıların temsilcisi" dediği merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na ve annesi Fidan Yazıcıoğlu'na da rahmet diledi.

Aşık Veysel'in "Tilki gölgesinde aslan gizlenmez, yiğidin gölgesi kendinden olur" dediğini aktaran Başbakan Davutoğlu, "Sivas'ın gölgesi kendinden. Sivas'ın yiğitleri hiçbir zaman tilki gölgesine gizlenmedi. Mertçe çıktı, mertçe davasının peşinde yürüdü" diye konuştu.

Sivas'ın bu davaya hep sahip çıktığını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"7 Haziran'da da sahip çıkacaksınız ama Sivaslı seçmenimizin iki önemli prensibi var, biraz önce söyledim; Sivas Kongresi'nde kongreyi oluşturan azalar şöyle demişti, 'Kuvayı Milliye'yi amil, iradeyi milliyeyi hakim kılmak esastır'. Kuvayı Milliye ruhu bugün AK Parti'nin ruhudur. Millet aynen istiklal harbinde olduğu gibi, ümitsizliğe düşmüşken, Türk istikbalinin sembolü olan en önemli güç kaynaklarımız kurutulmuşken, liramızın itibarı kalmamışken, IMF kapılarının önündeyken 2001'de Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucu genel başkanlığında bir kadro yürüyüşe çıktı. 2002'de Kuvayı Milliye ruhuyla Türkiye'nin kaderini değiştirdi. Nasıl Kuvayı Milliye Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolu açıp, istiklalimizi kurtarmışsa, 2002'de iktidara gelen AK Parti kadroları da ekonomik anlamda bağımsızlığını kaybetmiş, savunma sanayi anlamında namerde muhtaç olmuş bir Türkiye'den yeni Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktı. Biz Kuvayi Milliye'yi temsil ediyoruz, bizim gönlümüz sadece kardeşlik diye akar."

Üç ayların başlangıcında yola çıktıklarını ifade eden Davutoğlu, partisinin Türkiye'nin her köşesine gittiğini vurgulayarak, AK Parti'nin bir "Kuvayı Milliye hareketi" olduğunu yineledi.

Davutoğlu, 7 Haziran Genel Seçimlerini hatırlatarak, "Bazı siyasi parti liderleri Doğu'ya, Güneydoğu'ya gidemeyecekler, gitmeyecekler. Çünkü orada tabanları yok, hitap edemeyecekler. Bazı siyasi parti liderleri, İç Anadolu'da böyle bir toplantıyı yapacak güce zaten sahip değiller. Bazıları Karadeniz'e, batıya gidemeyecekler. Türkiye'nin her köşesine gidebilecek tek parti, AK Parti'dir" dedi.

- "Tek parti, AK Parti..."-

Hakkarili ile de Edirneli ile de Sivaslı ile de Muğlalı ile de Rizeli ile de kucaklaşabilecek tek partinin AK Parti olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti: "İşte onun için biz Kuvayı Milliye partisiyiz. Biz bütün milleti bir yumruk gibi birleştiren bir partiyiz. 7 Haziran'da Kuvayı Milliye hareketini başarılı kılmaya var mısınız? 7 Haziran'da bu milleti bir daha namerde değil, merde dahi muhtaç etmeyecek olan kadrolara destek olmaya var mısınız? Eğer bunu dediysem boşuna değil. Şimdi seçim kampanyalarında siyasi parti liderleri gelecekler. Kimisi milliyetçilik taslayacak, kimisi hazineyi tamtakır bırakıp kaçtıkları günleri unutup boş vaatlerde bulunacak ama biz onlara şunu soracağız, 'Sizden devraldığımız Türkiye Cumhuriyeti devleti, Sivas Kongresi'nin yiğitlerinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti, tankını dahi modernize etmek için namerde muhtaçtı. Şimdi biz, Kuvayı Milliye güçleri, bu davaya gönül verenler, işte söylüyoruz; bundan sonra bu semalarda Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak. İnşallah 2018'de Türk eğitim uçağı Hürkuş bu semalarda uçacak. 2023'te de milli muharip uçağı. Tankımızı kendimiz yapacağız, tank için, top için, gemi için kimseye muhtaç olmayacak bu millet. İşte Kuvayı Milliye anlayışı budur."

"Bizler İstiklal Harbi'nde, yokluk içinde bir milleti ayağa kaldıranların çocuklarıyız" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ey Sivaslılar, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapmış Sivaslılar, bu kutlu yürüyüşte Türkiye Cumhuriyeti devletini kudretli ve şefkatli kılmaya var mısın? Kimseye bir daha el açmayacak kudretli bir devleti yeniden inşa etmeye var mısın? Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu olan Sivas, Cumhuriyetin meşalesinin yandığı Sivas, yine Türkiye'yi kurmaya var mısın" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler