HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'yi karıştıracak ses kaydı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt politikasının ağır biçimde eleştirildiği ses kaydıyla ilgili olarak "Benim Başbakan’ı ve siyaset anlayışını nasıl savunduğumu herkes biliyor. Suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

AK Parti'yi karıştıracak ses kaydı

AK Parti Adıyaman Milletvekili, gazeteci Mehmet Metiner’e ait olduğu iddia edilen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt politikasının ağır biçimde eleştirildiği, Erdoğan’ın antidemokratik yapısı nedeniyle bu sorunu çözemeyeceğinin belirtildiği bir ses kaydı, “youtube” adlı internet sitesine yüklendi. Metiner, kayıt için, “Ses bana ait ama ifadeler değil. Bu PKK’nın bir komplosu. Nasıl yaptılar, HADEP’de siyaset yaptığım dönemdeki konuşmalarımı birleştirip mi bunu ürettiler bilmiyorum ama benim Başbakanımı nasıl savunduğum, nasıl desteklediğimi herkes bilir. Suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

"PKK'NIN KOMPLOSU OLABİLİR"

Kısa süre önce PKK’nın suikast planladığı iddialarıyla gündeme gelen Metiner’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı, youtube adlı internet sitesine yüklendikten kısa süre sonra özellikle Kürt orijinli internet siteleri tarafından kopyalandı. Ak Parti’den milletvekili seçilen Metiner, yasadışı kayıt olması nedeniyle Milliyet’in içeriğine yer vermediği, Erdoğan’ın Metiner olduğu iddia edilen kişi tarafından ağır biçimde eleştirildiği kaydı, şöyle değerlendirdi:

“Ses bana ait ama 10 günden bu yana Adıyaman’dayım. Bu seçmenlerimle yaptığım bir konuşma değil. Tamamen bir komplo, bir tezgah. Kaç gündür yanımızda insanlarla dolaşıyoruz. Kim ne konuştuğumuzu biliyor. PKK’nın tezgahı bu. İsmimden, varlığımdan, örgütün rahatsız olmasından kaynaklı. Ses bana ait, teknik olarak ne yaptılar bilmiyorum. Kim bunu internete düşürmüşse namertlik etmiştir. Düşmanın da mert olmalı. PKK’nın çirkin komplosudur. O sözler, bugüne ait sözler değil bir defa. Erbakan’dan bahsediliyor, gelenek, yenilikçilerden bahsediliyor. Belki HADEP’te siyaset yaptığım 2000’li yıllarından başında, Avrupa’daki ziyaretlerde bazı açıklamalar yapmışsam, bunun üzerinde oynamalar yapılmış olabilir.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

Sadece, anadil konusundaki yasakçı uygulamaların antidemokratik olduğuna inanıyorum. Buna, bu kaset iddialarına yanıt vermek bile beni utandırıyor. Benim Başbakan’ı ve siyaset anlayışını nasıl savunduğum herkes tarafından biliniyor. Kim tarafından yüklendiğini göstermek için suç duyurusunda bulunacağım."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler