HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdeniz'deki son depremler vatandaşı korkuttu

Akdeniz'de yaşanan son depremler vatandaşlara panik yarattı. Kandilli Rasathanesi'nden edinilen bilgiye göre Akdeniz'deki son depremin şiddeti 5.2 olarak ölçüldü.

Akdeniz'deki son depremler vatandaşı korkuttu

Akdeniz 30 Temmuz'da sarsıldı. Akdeniz'de meydana gelen son depremler, vatandaşları korkuttu. Kandilli Rasathanesi'nden gelen bilgiye göre depremin şiddeti 5.2 oldu. Deprem Akdeniz Bölgesi'ndeki diğer illerde de hissedildi. Öte yandan depremde herhangi bir can ya da mal kaybı meydana gelmedi. Akdeniz'deki son depremin merkez üssü ise Tuzla açıkları oldu

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre saat 15.30'da Girit açıklarında 3.3 şiddetinde bir deprem yaşandı. Aynı gün içerisinde saat 01.00'de merkez üssü Adana-Tuzla açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 21.5 kilometre altından gelen deprem, Mersin, Antalta, Hatay ve Gaziantep'te de hissedildi. Bu il ve ilçelerde sarsıntı ile birlikte uykularından kalan çok sayıda vatandaş, sokaklara çıktı. Vatandaşlar uzun süre sokaklarda beklerken, ilk belirlemelere göre deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı. Öte yandan yine Akdeniz'de, Yunanistan'da sabah 06.31'de deprem yaşandı. 3.0 şiddetinde meydana gelen Yunanistan'daki son depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

GECEYİ PARK VE SOKAKLARDA GEÇİRDİLER

Merkez üssü Akdeniz olan özellikle Mersin ve Adana'nın sahil bölgelerinde hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem, vatandaşların sokağa dökülmesine neden oldu. Yaklaşık 10 saniye boyunca binaları sallanan vatandaşlar, paniğe kapılıp parklara ve sokaklara çıktı. Deprem nedeniyle sokağa çıkan birçok kişi de geceyi araçlarında geçireceklerini söyledi. Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Akdeniz'e kıyı birçok ilde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

KORKUYA KAPILAN VATANDAŞLAR HASTANELERE BAŞVURDU

Akdeniz'de meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremin yoğun olarak hissedildiği Adana'da korku ve panik yaşayan bazı vatandaşlar hastanelere başvurdu.
Depremin olduğu saat 01.00 sonrası 112 Acil Servis telefonlarının yoğun olarak arandığı belirtildi. Ambulanslarla hastanelere taşınan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Depremle kendilerini sokağa atan vatandaşlar, geceyi parklarda geçirmeyi planlıyor.

HATAY VE MERSİN'DE DE VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Akdeniz açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem, Akdeniz'e kıyısı olan Hatay'da da yoğun olarak hissedildi. Depremi hisseden birçok vatandaş evinden çıkıp yakındaki parklara sığınırken, bazı vatandaşlar da sokaklarda dolaşmayı tercih etti. Suriyeliler de sokaklara ve parklara akın ederek kendilerini güvende hissetmeye çalıştı. Deprem nedeniyle Hatay genelinde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Mersin'de de depremin ardından kendini sokağa atan vatandaşlar, yollarda sabahlamayı tercih etti.

ARTÇI OLMAMASI ÖNCÜ OLMA RİSKİ TAŞIYOR

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı ve deprem konularındaki deneyimleri ile tanınan Melih Baki, karaya 8 kilometre mesafede meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin denizde olmasının iyi, artçısının yaşanmamasının ise sıkıntılı olduğunu söyledi. Karataş açıklarında yüzey araştırmasına başladıklarını belirten Melih Baki, Adana için önemli bir deprem hareketliliğinin yaşandığını vurguladı. Baki, "Artçısının gelmemesi nedeniyle önemli bir sürece girdik. Marmara depremi gibi öncü de olabilir. Bunun arkası gelecek mi gelmeyecek mi? Artçısının gelmemesi bu deprem hareketini önemli bir hale getirdi. Çünkü ilk depremden yarım saat yirmi dakika sonra normalde 4.2'lik ve 4.3'lük olacak şekilde bir artçı gelseydi rahat edecektik. Ancak bu gelmedi. Şu anda arazide yeraltına bakıyoruz. Adana'nın altından geçen fay hatlarıyla bağlantılı. Karataş-Tuzla arasında denizin içinde oldu. Denizin içinde değil de kentte olsaydı sıkıntı yaşanırdı. Çünkü sığ bir yerde oldu. Enerji boşaltım yönü Adana'ya doğru olması sallantının daha çok hissedilmesine yol açtı" dedi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler