HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdoğan: Erdoğan'a savaş açılması kabul edilemez

Akdoğan: Erdoğan'a savaş açılması kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın izleme kuruluna itirazıyla başlayan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Erdoğan'ı eleştirmesiyle devam eden tartışmayla ilgili bir diğer Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan da değerlendirme geldi. Akdoğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinin mimarı olduğunu söyledi. Akdoğan da hükümetin Erdoğan'ı bilgilendirmede eksiklikleri olabileceğini belirtti:

"Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda sözleri bizim için talimattır. Sayın Erdoğan herhangi biri değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hem AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanıdır hem de bu siyasi hareketin lideridir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir."

Akdoğan parti içinde yaşanan tartışmaların AKP'ye zarar vermeyeceğini savundu:

"AK Parti büyük bir ailedir ve bir erdemler hareketidir. Kişisel polemikler veya hatalar bu büyük yapıya zarar veremez. AK Parti'nin seçimden güçlü bir şekilde çıkması, hem güven ve istikrarın devamı açısından büyük önem taşımaktadır hem Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması açısından önemlidir hem de yeni anayasanın yapılabilmesi için hayati derecede önemlidir."

Demirtaş ve Kandil'e tepki

Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Biz milyonlarız, sen tek adamsın" diye seslenen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile Kandil'den gelen açıklamaları da yine Erdoğan'ın süreçteki rolünü vurgulayarak yanıtladı:

"Sayın Demirtaş'ın ve Kandil'in geçen hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmemiştir, adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz, öncelikle bunun bilinmesi gerekir. Sayın Erdoğan'ı kimse Çözüm Süreci'ne karşı gibi bir konuma da indirgeyemez."

Kaynak: Anadolu Ajansı

aljazeeraturk

CHP'liler: Yetmez ama evet

'Emir demiri keser'

Rektör atamalarında tarih tekerrür ediyor

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler