HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akhisar'da gazetecilerin tutuklanması ve Elçi'nin öldürülmesi protesto edildi

Akhisar'da gazetecilerin tutuklanması ve Elçi'nin öldürülmesi protesto edildi

Haldun AKYÜZ/AKHİSAR(Manisa), (DHA)- DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmaları Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, bazı sivil toplum kuruluşları, sendika ve siyasi partiler tarafından oluşturulan Demokrasi Platformu Bileşenleri tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'ndeki Akhisar Öğretmen Evi önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, alkışlı protestoda bulundu. Kalabalık, 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları attı. Akhisar'da ayda bir yayımlanan En Soldan Bakış Gazetesi Yazıişleri Müdürü Vedat Özel, grup adına yazılı basın açıklamasını okudu. Özel, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'ı haberleri soruşturması kapsamında hukuksuz olduğunu savunduğu biçimde tutuklanmalarının yarattığı sarsıntısı ardından 'Sıra Kimde? Türkiye Nereye?' diye düşündükleri sırada, Diyarbakır'dan gelen haber ile şoke olduklarını söyledi. Özel, şöyle dedi:

"Sokağa çıkma yasakları sürerken, bir Rusya uçağı düşürülmesi, hükümetin yasa dışı faaliyetlerini ortaya çıkaran gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, ülkeyi yönetenlerin asıl amaçlarının ne olduğunu tüm açıklığı ile göstermektedir. Türkiye'nin yıllardır kanayan yarası olan, 40 bini aşkın insanımızın yaşamına mal olan Kürt sorununun barışçı yollarla çözülmesini, halkların kardeşçe bir arada yaşamasını istemeyenlerin katliamlarına bir yenisini daha eklendi. Barışın ve kardeşliğin Elçi'sini katledenleri bir kez daha kınıyoruz. Elçi'nin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Elçi'yi hedef alan suikastta hayatını kaybeden polis memurlarının ailelerine de başsağlığı, tüm yaralılara acil şifa diliyoruz. Basına yapılan saldırıları da kınıyor; Can Dündar ile Erdem Gül'ün özgürlüğüne kavuşmasını talep ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler