HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akıncı Üssü davasında 2'nci gün: Darbecilerden yeni imaj

Akıncı Üssü davasında mahkemeye getirilen darbeci askerlerin cezaevindeki yeni imajları dikkat çekti. Görünümlerini bir hayli değiştiren darbecilerin bunu özellikle mi yaptıkları sorusu akıllara geldi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına başlandı.

Akıncı Üssü davasında 2'nci gün: Darbecilerden yeni imaj

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın ikinci celsesi başladı.

KEMAL BATMAZ: TEK BAĞLANTIM...

Gülen ile birlikte davanın bir numaralı sanığı olan "sivil imam" Kemal Batmaz, Gülen ile görüştüğü iddialarını yalanladı, "Tek bağlantım şirketlerinde çalışmam" dedi.

GÖRÜNTÜLERİ, İMAJLARI DEĞİŞMİŞ!

Mahkemeye tek tek getirilen darbecilerin cezaevindeyken görünümlerinde yaşanan değişim dikkat çekti.

Dün kimlik tespitleri ve müdahillik taleplerinin okunması ile tamamlanan davanın ikinci gününde sanıkların savunmalarını yapmaları bekleniyor.

Bekir Encan Van (Eski görünümü yurakıda, yeni görünümü aşağıda)

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da arasında bulunduğu müşteki avukatları ve bazı müştekiler katılıyor.

Duruşmada hazır bulunanların tutanağa geçirilmesinin ardından sanık savunmalarının alınmasına başlandı.

DÜN MAHKEMEDE NELER OLMUŞTU?

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi'nde görülen davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müdahillik talebinde bulundu.

Erdoğan'ın yanı sıra Başbakanlık, TBMM, Maliye Hazinesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, CHP, bir grup CHP'li milletvekili, HDP ve Olçok Ailesi de Akıncı Üssü davasına müdahil olma talebinde bulundu.

Davanın sanıkları arasında Fethullah Gülen, eski hava kuvvetleri komutanı Akın Öztürk ve imam Adil Öksüz de var. Sanıklar hakkında 303’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Dava iddianamesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, eski Jandarma Genela Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’nin de aralarında bulunduğu 23 kişi de müşteki gösterildi. Darbe girişimi sırasında yaralanan 222, malı zarar gören 96, maktul yakını 77 kişi ile bazı milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 20 kişi de müşteki listesinde yer aldı.


En Çok Aranan Haberler