HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKOM'dan İstanbul'a soğuk hava ve kar uyarısı

İstanbul'da bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar düşüyor. Yarın başlayacak kar yağışı salı gününe kadar devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Güney ve İç Ege, Doğu Karadeniz kıyıları, Burdur, Antalya'nın batısı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu ve Samsun'un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif kar, yağış alan diğer yerlerde aralıklı hafif yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları, kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, iç ve doğu bölgelerde zaman zaman güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

İstanbul'da havanın bugün parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların ise 4 derece birden düşeceği bildirildi. Hafta sonu kentte kar yağışı etkili olacak. Öte yandan AKOM'un uyarısına göre, yurdumuz Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girerken, 11 Şubat Cumartesi (yarın) akşamı ile 15 Şubat Çarşamba günleri arasında İstanbul'da soğuk hava, fırtına, buzlanma ve kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Kocaeli, Sakarya, İstanbul'un kuzeyi ve Kırklareli'nin kıyı ilçeleri) hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/sa) esecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/sa) esecek. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Burdur ve Antalya'nın batı kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Kayseri çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Düzce çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin ve Samsun'un doğu kesimleri aralıklı yağmurlu yağışlı geçecek. Rüzgar, Doğu Karadeniz kıyılarında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 Km/sa) esecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Genellikle parçalı, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu geçecek. Bölgenin kuzeydoğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, kuzey kesimleri aralıklı hafif yağmurlu. (5)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı. (16)

ADANA: Parçalı bulutlu. (17)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri hafif sağanak yağışlı. (17)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (10)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde doğusu hafif yağmurlu. (7)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı. (0)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (7)

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler