HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP kongresinde basına yasak

TGS Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, AKP'nin kongresine bazı gazeteleri almamasını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.

ANKARA (ANKA) - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, AKP'nin kongresine bazı gazete ve televizyonların girişini engellemesini protesto ettiğini belirterek, "AKP Büyük Kongresi'ni izlemekten alıkonulan gazetelere yönelik bu ambargonun baskıcı bir yeni dönemin de habercisi olacağı kuşkusunu taşımaktayız" dedi.

AKP'nin kongeresine muhalif basını almadığının belirtildiği açıklamada, "Başbakan ve AKP yöneticileri, "Türkiye'de basın özgürlüğünün dünyanın en gelişkin basın özgürlüğü olduğu' yalanına sığınmayı bir politika olarak bellemiş durumdalar. Başbakan yandaş gazetecilerine yaptığı açıklamalarında "basın özgürlüğü konusunda Türkiye en ileri noktadadır" diyerek, illüzyonist bir politikacı olduğunu göstermiştir" denildi. AKP'nin yarın yapacağı büyük kongresini topluma "değişim ve dönüşüm' kongresi olarak sunduğunun anımsatıldığı açıklamada, AKP'nin kongreyi izlemek için başvuruda bulunan muhalif kimlikli bir çok gazete ve televizyona giriş izni vermediği belirtildi.

-HALKIN HABER ALMA HAKKI ENGELLENMEKTE-

"Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Gözcü, Evrensel, Birgün gazeteleri ile İMC Televizyonu Ankara Büroları'nın başvurularına rağmen kongreye alınmayacakları bildirilmiş bulunuyor" denilen açıklamada, AKP hükümetinin icraatlarını eleştiren ve muhalif çizgide yayın yapan gazete ve televizyonlara yönelik yok sayma operasyonu olduğu kaydedildi. Açıklamada şu değerlendirmelere yer verildi:

"AKP'nin sadece kendi politikalarına övgü yapan gazete ve televizyonlara yönelik izin anlayışı, yeni dönem politikalarının da hangi yönde olacağının göstergesidir. Demokrasi ve değişim masallarıyla iktidarını yürüten AKP'nin, kongreyi izlemek isteyen bir çok gazete ve televizyona yönelik bu yok sayıcı, anlayışı basın özgürlüğüne ağır bir saldırıdır. Akreditasyon uygulamaları Anayasa ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde güvence altına alınmış bulunan "halkın haber alma hakkını' engellemektedir. Bu ve benzeri uygulamalar demokrasi kültürüyle bağdaşmayan bir yaklaşımdır ve kabul edilemez. Halkın haber alma hakkına ve her görüşten medyanın haber verme görevine saygı gösterilmesi gerektiğini bir kez daha vurgularken, AKP Büyük Kongresi'ni izlemekten alıkonulan gazetelere yönelik bu ambargonun baskıcı bir yeni dönemin de habercisi olacağı kuşkusunu taşımaktayız.

İliştirilmiş gazeteci modelinin hayata geçirilmesinin de tipik örneği olan bu uygulamayı protesto ediyoruz."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler