HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP kulisi: Partili cumhurbaşkanlığı daha gerçekçi bulunuyor

AKP kulislerine yakınlığıyla bilinen yazar Abdülkadir Selvi, ‘başkanlık sistemi’ tartışmasında AKP içinde yakın durulan fikrin ‘partili cumhurbaşkanlığı’ olduğunu ifade etti.

AKP kulisi: Partili cumhurbaşkanlığı daha gerçekçi bulunuyor

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında, AKP’nin, ‘başkanlık sistemi’ni esas alan yeni anayasa hedefinden vazgeçmediğini ancak Meclis’teki dengeler dikkate alındığında, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nın gerçekleşmesinin daha gerçekçi bulunduğunu açıkladı.

Anayasa teklifi hazırlanıyor

AKP çevrelerinin ‘partili cumhurbaşkanlığı’ için Anayasa’nın 101’inci maddesinde yer alan, “Varsa partisi ile ilişiği kesilir” hükmünü değiştiren bir anayasa teklifini gündemlerine aldığını aktaran Abdülkadir Selvi, yazısını şöyle bitirdi: “Bir de yemin metninin bulunduğu 103. maddede bir değişiklik yapılıyor. Başbakanın görev ve yetkileri ile güvenoyu konusunda bir düzenleme olup olmayacağı henüz net değil. Hükümet işi tamam, sıra önce partili Cumhurbaşkanlığı’nda sonra anayasada…

'Başkanlık sistemi nedir?' diye soranlardansanız ya da 'Başkanlık sistemi gelsin' diyenlerdenseniz bu haberi okumanızda fayda var.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler