HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP kulislerinde çarpıcı iddia: Topbaş'ın koltuğuna Binali Yıldırım mı oturacak?

Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığının, AKP kulislerinde yüksek sesle konuşulmaya başlandığı ileri sürüldü. İlk olarak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından gündeme getirilen iddia, Sabah yazarı Melih Altınok tarafından da 'öneri olarak' dillendirilmişti. Hatırlanacağı üzere Binali Yıldırım daha önce de AK Partinin oylarını yükseltebilmesi hedefi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmişti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık sistemi nedeniyle boşa düşecek olması sonrası yeni görevi şimdiden merak konusu olurken, AKP kulislerinde Yıldırım için İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı gündeme geldi.

İlk olarak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın gündeme getirdiği iddia, Sabah yazarı Melih Altınok tarafından da "öneri olarak" dillendirilmişti.

KONUŞULMAYA BAŞLADI

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, AKP'de Kadir Topbaş’ın yerine güçlü bir ismin İstanbul’a aday yapılması görüşü benimsendi. Bu yaklaşım çerçevesinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın ismi parti kulislerinde konuşulmaya başlandı.

BUNUN İÇİN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR

Binali Yıldırım, AKP’nin kazanma şansı olmamasına karşın oylarını yükseltebilmesi hedefi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmişti. Bir erken seçim olmaması ve seçimlerin planlandığı gibi 2019 Kasım’ında yapılması durumunda yerel seçim altı ay önce olacağı için Yıldırım’ın istifa ederek yerel seçimlerde aday olması gerekiyor. Bu durumda yerel seçimlerden sonraki 6 aylık süre için başka bir AKP’li başbakanın başkanlığında yeni bir hükümetin kurulması gerekiyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler