HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP, MHP ve HDP'den Berberoğlu açıklaması

CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanmasına 3 partiden açıklama geldi. AKP'li Turan, CHP'nin Meclis'i terk etmesini eleştirdi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, gazeteci kimliğine sahip bir milletvekilinin tutuklanmasının üzücü olduğunu ifade ederken, CHP'nin de dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğine destek verdiğini söyledi. HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise, "'Berberoğlu'nun tutuklanmasını kınıyoruz' ifadesi yer aldı.

AKP, MHP ve HDP'den Berberoğlu açıklaması

Sputnik'te yer alan haberde, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'li vekillerin Enis Berberoğlu tutuklandıktan sonra Meclis Genel Kurulu'nu terk etmelerini eleştirdi.

Turan, CHP'ye dokunulmazlıkların kaldırılmasında 'Evet' oyu verdiklerini hatırlattı.

'NE OLDU DA TERK EDİYORSUNUZ?'

Turan, şöyle konuştu: "Ne oldu da terk ediyorsunuz? Meclisi terk etmek size görev veren millete haksızlık yapmak demektir. Burayı terk etmek milletvekili ruhuyla bağdaşan bir yaklaşım olmaz. Dokunulmazlıklar kaldırılırken 'Evet' diyeceksiniz, sonra burayı terk edeceksiniz."

MHP'DEN AÇIKLAMA

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Bu anayasa değişikliğiyle dokunulmazlıkların kaldırılması süreciyle başlayan yargı safahatının bir sonucu olarak değerlendiriyoruz" dedi.

'CHP'NİN EVET OYU VEREREK SÜRECİ BAŞLATAN AKTÖRLERDEN BİRİ OLDUĞUNU DİKKATE ALMAK LAZIM'

"Gazeteci kimliğine sahip bir milletvekilinin tutuklanması elbette üzücüdür" diyen Akçay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yalnız bu anayasa değişikliği yapılırken siyasi partilerinin başta liderlerinin ve sözcülerinin sözlerini hatırlayacak olursak ve bu dokunulmazlıkların kaldırılması oylamasında CHP'nin de 'Evet' oyu vererek süreci başlatan aktörlerden birisi olduğunu da dikkate almamız gerekiyor. Bildiğimiz kadarıyla yargı süreci de tamamlanmış değil. Dileriz o nihai süreçte Enis Berberoğlu aklanır ve ceza almaktan kurtulur. "

'ÇOK CİDDİ BİR İSNAT SÖZ KONUSU YARGI SÜRECİ BAKIMINDAN'

MHP'li Akçay, gazetecilerin "Temyiz aşaması beklenmeden bir milletvekilinin tutuklanması tartışılıyor" sözlerini üzerine de, "Bunlar tartışılır, hepsi tartışılır. Fakat çok ciddi bir isnat söz konusu yargı süreci bakımından" dedi.

HDP'DEN SERT TEPKİ

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin yapılan açıklamada, "HDP olarak, demokratik siyaset alanına ve muhalefet partilerine yönelik darbe sürecine boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bugün adaleti çiğneyenler, her türlü hukuksuzluğu yaparak iktidarlarını sürdürmeye çalışanlar, yarın hukuk ve adalet zeminine en fazla ihtiyaç duyanlar olacaktır. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını kınıyoruz" denildi.
HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "20 Mayıs 2016'da Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılması ile başlayan demokratik siyasete darbe süreci, onlarca belediye eşbaşkanının tutuklanması, seçilmiş belediyelere kayyumların atanması ve 4 Kasım'da da Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizin rehin alınmaları ile sürdürüldü. Bugün CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bu sürecin bir devamıdır.

İKTİDARLARINI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞANLAR, YARIN HUKUK VE ADALET ZEMİNİNE EN FAZLA İHTİYAÇ DUYANLAR OLACAK

Ülkemiz her alanda gün be gün derinleşen ve evrensel insan haklarının ve hukuk ilkelerinin çiğnendiği ve yok sayıldığı bir süreci yaşamaktadır. Baskıların gittikçe arttığı bir dönemde demokrasi mücadelesi verenlerin, demokratik değerlere sahip çıkanların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini büyütmeleri gereklidir. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki, bugün adaleti çiğneyenler, her türlü hukuksuzluğu yaparak iktidarlarını sürdürmeye çalışanlar, yarın hukuk ve adalet zeminine en fazla ihtiyaç duyanlar olacaktır.

DARBE SÜRECİNE BOYUN EĞMEYECEĞİMİZİ BİR KEZ DAHA VURGULUYORUZ

HDP olarak, demokratik siyaset alanına ve muhalefet partilerine yönelik darbe sürecine boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm tutuklu vekillerin, belediye eşbaşkanlarının ve demokratik siyasetçilerin özgürlükleri için mücadelemizi büyüteceğiz."

DHA


En Çok Aranan Haberler