HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP ve CHP'nin yeni tartışması: İzmir'in kızları eskiden daha güzeldi

İzmir'de AK Parti ve CHP'liler arasında 'İzmir'in kızları bile eskiden daha güzeldi' ve 'Gerekirse İzmir ayrılsın' polemikleri patladı...

AKP ve CHP'nin yeni tartışması: İzmir'in kızları eskiden daha güzeldi

Tartışma 1: Gerekirse İzmir ayrılsın

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in sözleri AK Partilileri kızdırdı. Avrupa Birliği’ne yönelik yapılan bazı açıklamalara da tepki gösteren Yiğit, "Cumhurbaşkanı, Başbakan kafa tutuyor, Dışişleri kafa tutuyor. ’Avrupa Birliği’ni istemiyoruz’ diyorlar. 57 yıl bu kapıda bekledik. AB’ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa’ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki ’Gerekirse de İzmir ayrılsın’ yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaya AK Partililerden tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, CHP'li Yiğit'in Kayseri'deki konuşmasındaki sözlerinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Hotar, şöyle konuştu: "CHP'li Milletvekili Ali Yiğit dışında hiçbir İzmirli'nin Avrupalı olmaya çalışmayacağından ve böyle bir özenti içinde olmayacağından eminim. Bize Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bireyleri olmanın şerefi yeter. Karış karış zorluk, yokluk içinde kazanılan vatanımız bir bütündür. CHP Milletvekili Ali Yiğit'in açıklamaları bu anlamda İzmir'imiz için kabul edilemez". AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise Türkiye'nin düşmanlarının ve bölücü odakların değirmenine su taşıyan bu açıklamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, kuruluşun ve kurtuluşun simgesi olan İzmir'in Kurtuluş Savaşı'nın ateşini yakan kent olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken bütün önemli mesajlarını İzmir'den duyurduğunu anımsattı. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise Yiğit'in sözlerine tepki göstererek bu açıklamanın vatanın bölünmez bütünlüğüne aykırı olduğunu savundu. Kalkan, "Yiğit bu açıklama ile Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kutsal emaneti olan Cumhuriyetimize ve Misakımilli sınırlarımıza da saygısızlık yapmıştır. Bu açıklama bazı CHP'lilerin bilinçaltında yatan bölücülük duygusunu da apaçık ortaya çıkartmıştır" dedi.

Tartışma 2: İzmir'in kızları bile eskiden daha güzeldi

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, MYK üyesi Perihan Yardımcı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu il yöneticisi Dilek Bilgin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun İzmir’deki yerel yönetimleri eleştirdiği ve "Bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı" sözlerine yanıt verdiler. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Tozlu’nun talihsiz açıklamalar yaptığını belirterek şunları söyledi:

ESKİDEN DE GÜZELDİK, ŞİMDİ DE GÜZELİZ... GÜZELLİĞİMİZ DÜŞÜNCEMİZDE

"Nedense AKP’lilerin İzmir’le ilgili alakasız benzetmelerine ilk kez tanık olmuyoruz. İzmirimiz için daha önce de ’Gavur İzmir’ ve ’Sümüklü bir çocuk’ gibi benzetmeler yapan AKP’liler vardı. Bunun nedeni de İzmirlilerin kendileri gibi düşünmemeleridir. İzmirlilerin ülkede neler olduğunun farkında, İzmirli kadınlar da farkında ve inandıkları değerlerden asla vazgeçmeyecek. Onun için biz İzmirli kadınlar hepimiz güzeliz, eskiden de güzeldik; şimdi de güzeliz. Bizim güzelliğimiz öncelikle düşüncelerimizde ama bunu görebilmek gerekir. Bunu herkes böyle bilmeli. İzmir’in kadınları ’ben bilirim’ der ’beyim bilir’ demez."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler