HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP’li isim ve eşiyle ilgili olay yazı

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, eski sekreteri Zuhal Fırat ile ikinci evliliğini gerçekleştirdi. Şahin'in nikahı gündeme damgasını vurdu. Hürriyet Yazarı Ayşe Baykal Şahin'in ikinci evliliğini köşesine taşıdı Daha önce de konu hakkında iddialarda bulunan Baykal, Mehmet Ali Bey’in, hangi duygu ve düşüncelerle evlendiğini bilemem ama hayal kırıklığı yaşattığı bir gerçek." ifadesini kullandı"

Mehmet Ali Şahin'in ikinci evliliğinin yankıları hala sürüyor. Konuyla ilgili yorum yapanlardan biri de Hürriyet Yazarı Ayşe Baykal oldu.

Baykal TBMM eski Başkanı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in nikahını köşesine taşıdı. Yazısındaki, “Erkekler yıllarca başörtülü eşlerine dinin sorumluluğunu yükleyip, başörtülü olmayan kadınlarla dünyevi hazları paylaştı.” değerlendirmemden başörtülü olmayan hemcinslerim neden alınıyor?' sözleri tepki alınca yeni bir yazı daha kaleme alan Ayşe Baykal, "Tepkileri anlamıyorum açıkçası, hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Yaşanınca kimsenin gıkı çıkmıyor da yazınca mı “Ama …” oluyor? Hoşumuza gitmeyen şeyleri yok mu sayalım?' ifadesini kullandı.

Baykal'ın yazısındaki o kısım şöyle;

Tepkileri anlamıyorum açıkçası, hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Yaşanınca kimsenin gıkı çıkmıyor da yazınca mı “Ama …” oluyor? Hoşumuza gitmeyen şeyleri yok mu sayalım?

“Erkekler yıllarca başörtülü eşlerine dinin sorumluluğunu yükleyip, başörtülü olmayan kadınlarla dünyevi hazları paylaştı.” değerlendirmemden başörtülü olmayan hemcinslerim neden alınıyor?

Ahlak ve erdemin bize zimmetlenmesinden çok mu memnunuz? Bizim onurumuzu zedelenmiyor mu “İçinde ne yazıyor?” diye bir gün bile bakılmayıp, evlerin duvarına asılan kutsal kitap muamelesi görmek? “Sen dindar bir kadınsın!” diye sallanan parmaklar, verilen ayarlar bizi mutlu ediyor olabilir mi sizce? İç dünyamızın ne olduğuyla değil, dışarıdan nasıl göründüğümüzle değerlendirilmek canımızı acıtmıyor mu zannediyorsunuz?


Zuhal Fırat

Başörtülü kadına yüklenen misyonun ağırlığından haberiniz yoksa örnek vereyim: Dindarlıkla yakından uzaktan ilgisi olmayan haylaz oğlunu ‘yola getirsin’ diye gelin olarak dindar kızların istendiği bir ülkede yaşıyoruz. Anne, yıllar boyunca şımarttığı oğlunu yine bir kadının omuzlarına yükleyecek, o kız da çocuklarını büyütecek. Haylaz oğlan da hayatını yaşamaya devam edecek.

YAZININ TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler