HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP'li vekilden olay iddia: Fetullah Gülen, Öcalan'ı davet etti

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, katıldığı canlı yayında Selahattin Demirtaş ile Öcalan arasında geçen Fetullah Gülen diyaloğununa dair çarpıcı bilgiler verdi.

15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek katıldığı canlı yayında FETÖ ve PKK ilişkisine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Petek, "Almanya'da yayınlanan İmralı Notları kitabında, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın devreye girerek Abdullah Öcalan'a 'Fethullah Gülen bizi ABD'ye davet ediyor' dediği Öcalan'ın da Fethullah Gülen için onlar bizim Ortadoğu'da stratejik ortağımız şeklinde bir ifadeyle cevap veriyor." dedi.

ÖCALAN'IN KİTABINDAKİ ATIF BELGELERDE

İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan alınan cevaptaki bilgi ve belgeye istinaden bu açıklamayı yaptığını belirten Petek, "Mesela PKK'nın FETÖ ile iş birliği konusunda Abdullah Öcalan'ın Almanya'da çıkan İmralı Notları diye bir kitabından atıfla bilgi var elimizde. Bu kitapta Abdullah Öcalan'ın,Selahattin Demirtaş ile konuşmasını anlatıyor." ifadesini kullandı.

"FETULLAH HOCA, ORTADOĞU'DAKİ STRATEJİK ORTAĞIMIZ"

Konuşmanın içeriğine dair bilgi veren Reşat Petek, "Demirtaş Öcalan'a diyor ki: "Fetullah Gülen bizimle görüşmek istiyor bizi Amerika'ya davet ediyor, ne yapalım? Öcalan diyor ki: "Fetullah hocayı en iyi ben anlarım onlar bizim Ortadoğu'daki stratejik ortağımız" şeklinde cevap veriyor." açıklamasını yaptı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler