HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aktütün'e saldırı girişimi! 10 terörist öldürüldü

Dün Hakkâri'de toplamda 10 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Aktütün'e saldırı girişimi! 10 terörist öldürüldü

TSK, yapılan istihbari çalışmalar sonucu etkisiz terörist sayısının daha fazla olabileceği kaydını düştü. Dün Suriye'den Türkiye'ye sadece Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından tacizde bulunuldu. Bölücü dört terörist teslim oldu, ikisi de yakalandı. DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 11 kişi yakalandı.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre dün sekiz F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi. Bu görev esnasında, Türk uçaklarına Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam bir dakika 30 saniye süre ile tacizde bulunuldu.

11 TERÖRİST ETKİSİZ

Dün Hakkâri Şemdinli, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına, üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan sızma girişimi, ateş destek vasıtaları ve birlikler tarafından önlendi. Saldırı sonucunda 10 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, terörist dinlemelerinde kayıplarının daha fazla olduğu yönünde ifadeler tespit edilmiştir.

Hakkâri'de devam eden operasyonda; Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, üç dolu şarjör ve bir el bombası ile birlikte ölü olarak, bölgede yapılan arazi aramasında; bir Zagros silahı, ile bu silaha ait 39 mühimmatı, bir Bixi makineli tüfek ile bu silaha ait 122 mühimmat, bir roket sevk fişeği, bir büyük boy Yaesu telsizi, iki büyük tüp, 69 Kaleşnikof mühimmatı ve muhtelif miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Dün Güvenlik Güçlerince, Diyarbakır-Silvan karayolunda bulunan bir El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Kilis'te, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 11 kişi yakalandı.

Kars / Kağızman, Dibekkaya'da bulunan sözde Bölücü Terör Örgütü mezarlığına yönelik olarak yapılan operasyonda, bir bina kullanılamaz hale getirildi.

Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak / Silopi'de Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist yakalandı.

Hakkari'de Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 251 Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, bir Bixi mühimmatı, iki el bombası ve çok sayıda örgütsel dokümanla birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.

Çukurca-Güzeldere bölgesinde bulunan bir El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Batman Sason'da yapılan arazi aramasında; yedi sığınakta muhtelif miktarda yiyecek ve üç kitap, bir piknik tüpü, iki çelik marka akü, yedi ampul, dört pil, bir mavi varil içerisinde uzaktan kumandalı düzenek, bir güç kaynağı, bir güneş paneli, üç motosiklet aküsü, beş litre benzin, yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Şırnak'ta yapılan operasyonda; bir Doçka uçaksavar makineli tüfeği, iki AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir Kannas piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir 60 mm havan, dört el bombası, muhtelif miktarda, 200 Bixi, 37 AK-47 Kaleşnikof, dört Roket, 90 Doçka mermisi, bir 60 mm havan mühimmatından oluşan cephanelik ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari Yüksekova'da yapılan arazi aramasında; üç sığınakta muhtelif miktarda yiyecek ve dört örgütsel kitap, dört sırt çantası, bir radyo, 69 Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, on dağ tipi kaya delme aleti, 25 biksi mayonu, 122 biksi mühimmatı, 39 zagros mühimmatı, on hilti ucu, bir hilti taşıma çantası, bir araç aküsü, iki küçük akü, 30 pil, koli bandı, poşu ve altı battaniye, bir büyük boy Yaesu telsiz, iki büyük tüpten oluşan yaşam malzemesi ele geçirildi.

Komandolar indirildi büyük operasyon

Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyona destek amaçlı bölgeye çok sayıda asker ile zırhlı araç sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Dibekkaya mevkisi, Madur Vadisi ve Çömçe Dağı bölgesindeki Terör örgütü yapılanmasına karşı daha önce başlatılan operasyon genişletilerek, bölgeye asker ve ekipman sevkiyatı başlatıldı.

Ayrıca, Kars-Digor tarafına geçişlerin önlemesi için bölgenin hassas noktalarına termal kameralar ile zırhlı araçlar ile Çömçe kırsalına mayınlı saldırılara karşı sinyal bozucu makineler koyuldu.

Dün bölgedeki operasyonlarda 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 terörist yakalanmıştı.

Güvenlik görevlileri, ilçeye giriş ve çıkışları kontrol altında tutuyor.

HİZAN KARAYOLUNA HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Bitlis’in Hizan ilçesine ulaşımı sağlayan yollarda vatandaşın seyahat güvenliğini sağlamak için hava destekli operasyon düzenlendi.

Bitlis Valiliği, 3-5 Ekim tarihleri arasında vatandaşların seyahat güvenliğini sağlamak amacıyla Hizan-Küçüksu, Hizan -Yolalan ve Bölükyazı yollarına güvenlik güçleri tarafından hava destekli operasyon düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, Hizan-Tatvan karayolunu ulaşıma açık tutmak amacıyla gerçekleştirilen operasyona 10’ncu Komando Tugay Komutanlığı’nın da destek verdiği belirtildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler