HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKUT Başkanı Mahruki: Erdoğan’ın anonsçusu ‘Genel merkezi alacağız’ dedi

Nasuh Mahruki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski anonsçusu Orhan Karakurt’un AKUT’u arayarak “Genel merkezi de elinizden alacağız” diye tehdit ettiğini iddia etti.

AKUT Başkanı Mahruki: Erdoğan’ın anonsçusu ‘Genel merkezi alacağız’ dedi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, dernek binalarının İstanbul Valiliği tarafından boşaltılmak istenmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski anonsçusu Orhan Karakurt’un AKUT’u arayarak “Genel merkezi de elinizden alacağız” diye tehdit ettiğini iddia etti.
Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e konuşan Mahruki, AKUT’a kumpas kurulduğunu belirterek, derneğin uydurma bahanelerle İstanbul Esentepe’deki yerinden çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Mahruki’ye göre, AKUT’a yönelik yaptırımlar iktidara yakın medyada bir süredir kendisinin Erdoğan’a hakaret ettiği iddiaları üzerine başladı.

‘Bedava kalmıyoruz’

Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde binayı 49 yıllığına AKUT’a verdiğini belirten Mahruki, Ankara’dan birilerinin önayak olmasıyla Maliye Bakanlığı’ndan binayı boşaltma yazısı çıkarıldığını söyledi.

Mahruki’ye göre de, bu isim olaylar yaşanmadan iki hafta önce Erdoğan’ın anonsçusu olarak bilinen Karakurt. Karakurt’un AKUT ekibine telefon ederek, “Genel merkezi de elinizden alacağız” diye tehdit ettiğini kaydeden Mahruki, “10 gün sonra bu belge geliyor. Ne düşünmem lazım benim burada. Ne biçim devlet, ne biçim bir hukuk. Bizim bürokratik her şey yolunda gidiyor. Defterdarlıkla 14 yıldır ilişkilerimizi iyi yürütmüşüz. Biz oraya kira ödüyoruz, bedava kalmıyoruz. Kendi kaynaklarımızla içerisine bakım yaptırdık” diye konuştu.

Asıl amacın ‘AKUT Nasuh’tan kurtulsun, bakın önünüz nasıl açılacak’ algısını yaratmak olduğunu söyleyen Mahruki, “Bizden rahatsız olmalarının sebebi biz çok başarılı ve nitelikli bir ekibiz. Türkiye’nin bu kadar politize olduğu ortamdan kırk kere yarıldığı bir ortamda aramızda MHP’lisi, HDP’lisi, AKP’lisi, CHP’lisi, Alevisi, Sünnisi, ateisti var. Bunca yıl bu ikiliği hiç aramıza sokmadık. Tehdit ve algı operasyonuyla şimdi ilk defa bu kadar gerginlik, çatışma oldu” dedi.

‘Bana yapsınlar, AKUT’tan uzak dursunlar’

Mahruki, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini de vurguladı: “AKUT’un üzerine bu şekilde gelemez, buna müsaade etmeyiz. Ben kanımın son damlasına kadar ölmeyi göze alarak mücadele edeceğim. Buna asla müsaade etmem. Benimle mi bir hesapları var ben tek başıma bir vatandaşım, yasaların önünde yasalara teslim durumdayım. Yapabilecekleri bir şey varsa bana yapsınlar ama AKUT’tan uzak dursunlar. AKUT’ta binlerce insanın emeği, enerjisi var.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler