HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKUT’tan tahliye açıklaması

AKUT Arama Kurtarma Derneği, genel merkez yerleşkelerinin tahliyesinin istendiğini doğruladı.

ANKARA (ANKA) - AKUT Arama Kurtarma Derneği, genel merkez yerleşkelerinin tahliyesinin istendiğini doğrulayarak, "Devletimizin, Kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan AKUT Arama Kurtarma Derneği'ni koruyacağına, kamu yararını gözeteceğine ve bu tahliyenin durdurulacağına dair inancımız tamdır. Hukuki sürecin tamamlanmasını beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

AKUT, İstanbul Valiliği tarafından genel merkez yerleşkelerinin tahliye edilmesinin istendiğini doğrulayan bir açıklama yayımladı. Merhum Başbakan Bülent Ecevit tarafından AKUT'un kullanımına uygun görülen arsadaki binanın 1 Haziran 2012 yılında AKUT'a 49 yıllığına tahsis edildiğinin belirtildiği açıklamada, "405 metrekare alan içerisindeki 2,5 katlı idari binamızın da olduğu yerleşkemizin, İstanbul Valiliği Defterdarlık Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Beyoğlu Emlak Müdürlüğü tarafından tahliyesinin istendiği doğrudur" ifadeleri kullanıldı.

-"HUKUKİ SÜRECİN TAMAMLANMASINI BEKLEMEKTEYİZ"-

Açıklamada, üzerlerine düşen yükümlülükleri harfiyen yerine getirdiklerini, tüm denetimleri sorunsuz şekilde tamamlamış olduklarını kaydeden AKUT, "Bir yanlış anlaşılmadan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu tahliye talebi ile ilgili Hukuk Birimimiz itiraz haklarımızı kullanmıştır. Devletimizin, Kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan AKUT Arama Kurtarma Derneği'ni koruyacağına, kamu yararını gözeteceğine ve bu tahliyenin durdurulacağına dair inancımız tamdır. Hukuki sürecin tamamlanmasını beklemekteyiz" değerlendirmesinde bulundu. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler