HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alaşehir “Âlâ Akşamlar” ile ışıldayacak

Üzümün başkentinde yaz etkinlikleri başlıyor

Alaşehir “Âlâ Akşamlar” ile ışıldayacak

Alaşehir Belediyesi tarafından 4 Ağustos-30 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Âlâ Akşamlar” başlıklı yaz etkinliklerinde Ege’nin kadim şehri Alaşehir’e yıldızlar yağacak.

Alaşehirliler bir yandan açık hava sineması keyfini yaşarken, öte yandan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ı ağırlayacak. Ünleri tüm dünyaya yayılan opera sanatçıları Hakan Aysev ve Levent Dönmez ile yerel ezgileri mırıldanırken, Sunay Akın’ın stand-up gösterisiyle gülümseyecek. Ödüllü ses ve yemek yarışmalarına, konserlere, bağlarda yoga ve meditasyon etkinliğine, çocuklar için bilim atölyesine katılıp, Ediz Hun ve “Traktörünü Satan Bilge” Tanfer Dinler’i selamlayacak.

Üstelik başka sürprizler de var!

Eşsiz tarihi ve kültürel geçmişi, harika doğası ve başta Sultaniye üzümü olmak üzere özgün ürünleriyle Manisa’nın, Ege’nin ve Türkiye’nin “âlâ” şehri Alaşehir’de bu yaz bir başka güzel geçecek. Alaşehir Belediyesi’nin “Âlâ Akşamlar” başlığıyla 4 Ağustos-30 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceği yaz etkinliklerine yıldızlar yağacak.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban: “Alaşehirlilerle el ele gönül gönüle”

Üzümün ve kardeşliğin kenti Alaşehir’de halkın refahının ve mutluluğunun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Göz bebeğimiz Alaşehir’den önce tüm Türkiye’ye, sonra da dünyaya yayılmasını arzuladığımız hayallerimiz var. Bizim heyecanımız bu ‘âlâ’ şehrin değişimini ve gelişimini sürekli kılmaktır. Âlâ Akşamlar’da hep birlikte el ele gönül gönüle olacağız” açıklamasında bulundu.

“Selvi Boylum Al Yazmalım”ın 40. yılında Türkan Şoray Alaşehir’de!

Alaşehir’in ağırlayacağı önemli yıldızlardan biri Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray olacak. Alaşehirliler, açık hava sineması etkinliğinin nostalji gecesinde, vizyona girişinin 40. yılında “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini Türkan Şoray ile birlikte izleme fırsatını bulacak. Ata Demirer’in başrolde olduğu “Olanlar Oldu” ile Tolga Çevik’in başrolü üstelendiği “Sen Benim Her Şeyimsin”, bu etkinliğin diğer filmleri olarak göz dolduracak.

Sazlı sözlü sohbetten yoga ve çocuk etkinliğine

Yaşayan son kıssahân Neyzen Muharrem Tepe, sazlı sözlü gösterisiyle, gazeteci-yazar ve eğitmen Özlem Süyev bağlarda gerçekleştireceği yoga ve meditasyon etkinliğiyle, “Mucit Abla” Elçin Yalçıneli çocuklara yönelik olarak yapacağı bilim ve keşif atölyesiyle Alaşehir’de olacak. Alaşehirli genç müzisyenlerin konseri ise sürpriz bir etkinlik olarak Alaşehir’e hoş tınılar katacak.

Ödüllü şarkı ve yemek yarışmaları

“Âlâ Akşamlar”ın bir başka sürprizi ise müzikle içli dışlı Alaşehirlileri çok sevindirecek olan “Âlâ Sesler Yarışması.” Sesine güvenen herkese açık olan bu yarışmanın ardından bir de yemek yarışması hayata geçirilecek. “Üzümlü Lezzetler Yarışması”na elinin lezzetine güvenen her maharetli hanım ve aşçı katılabilecek.

5 Eylül Alaşehir Kurtuluş Günü coşkusu

5 Eylül Alaşehir Kurtuluş Günü, bu yıl iki güne yayılan etkinliklerle kutlanacak. Bir yandan Cumhuriyet tarihinde ayrı bir yeri olan Alaşehir Kongresi’nin önemine de atıfta bulunan Kurtuluş Sergisi gerçekleştirilirken, öte yandan şair, yazar, araştırmacı ve İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın harika bir gösteriyle, opera yıldızları Hakan Aysev ile Levent Dönmez ise gala konseriyle Alaşehirlileri selamlayacak.

Soyak’ın katkılarıyla Ediz Hun ve Tanfer Dinler konferansları

Türk Sineması’nın bir başka yıldızı, aynı zaman biyolog, öğretim görevlisi ve siyasetçi olan Ediz Hun ile “Traktörünü Satan Bilge” unvanıyla tanınan sosyal girişimci Tanfer Dinler, ufuk açıcı konferanslarıyla Alaşehir’de özel bir iz bırakacak. Bu iki konferans, Alaşehir’de jeotermal enerji çalışmaları yapan Soyak’ın özel desteğiyle hayata geçirilecek.

ÂLÂ AKŞAMLAR PROGRAMI

4 Ağustos 2017 Cuma, saat 21.00 Yaşayan Son Kıssahân Neyzen Muharrem Stand-up’ı

8 Ağustos 2017 Salı, saat 21.00 Açık Hava Sineması – “Olanlar Oldu”
9 Ağustos 2017 Çarşamba, saat 21.00 Açık Hava Sineması – “Sen Benim Her Şeyimsin”
10 Ağustos 2017 Perşembe, saat 201.30 Türkan Şoray ile Söyleşi
10 Ağustos 2017 Perşembe, saat 21.00 Açık Hava Sineması – “Selvi Boylum Al Yazmalım”
11 Ağustos 2017 Cuma, saat 19.00 Özlem Süyev ile Bağlarda Yoga ve Meditasyon
19 Ağustos 2017 Cumartesi, saat 20.00 “Mucit Abla” Elçin Yalçıneli ile Çocuklar İçin Bilim ve Keşif Atölyesi
23 Ağustos 2017 Çarşamba, saat 21.00 Alaşehirli Genç Gruplar Konseri
5 Eylül 2017 Salı, saat 19.00 Kurtuluş Sergisi Açılış Töreni (Sergi 5 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacaktır)
6 Eylül 2017 Çarşamba, saat 20.00 Sunay Akın Stand-up’ı
6 Eylül 2017 Çarşamba, saat 21.00 Hakan Aysev-Levent Dönmez Gala Konseri
13 Eylül 2017 Çarşamba, saat 20.00 Ediz Hun Konferansı (Soyak’ın desteğiyle)
15 Eylül 2017 Cumartesi, saat 19.00 Ala Sesler Yarışması
28 Eylül 2017 Perşembe, saat 20.00 “Traktörünü Satan Bilge” Tanfer Dinler Konferansı (Soyak’ın desteğiyle)
30 Eylül 2017 Cuma, saat 19.00 Üzümlü Lezzetler Yarışması

Etkinlik mekanları: Şehir Meydanı, Gençlik Merkezi, Şahyar Çiftliği, Alaşehir bağları

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler