HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ALES sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde açıklandı

ALES sonuçları adayların erişimine açıldı. ÖSYM, ALES sonuçlarını Sonuç Açıklama Sistemi'nden paylaşırken adayların heyecanlı bekleyişi de son bulmuş oldu. Puanlar 3 yıl boyunca geçerli olacak.

ALES sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde açıklandı

ALES sonuçları adayların erişimine açıldı. ÖSYM merakla beklenen ALES sonuçlarını 25 Mayıs tarihinden açıklayarak adayları daha fazla bekletmedi. ALES sonuçlarını öğremek isteyen adaylar, bu puanları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden öğrenebiliyorlar. Sınav sonuçlarının geçerlilik süresinin 3 yıl olarak belirlenmesinden ötürü adaylar, ALES sınav sonuçlarından aldıkları puanı lisans üstü eğitimleri için kullanabiliyorlar.

ALES SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu sınav yine aynı kurum tarafından açıklandı. Bu yüzden adaylar ALES sonuçlarını ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi'nden öğrenebilme fırsatı buldular. Yine ÖSYM Mobil uygulamasını kullanan adaylara sonuçlar açıklandığında bildirim gönderildi ve adaylar uygulamaya giriş yaptıklarında ALES sonuçlarına ulaşabildiler, aldıkları puanları görüntüleyebildiler. ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi'nde ise adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM şifrelerinden faydalanarak sisteme giriş yapabiliyorlar. Böylece sonuçları anında öğreniyorlar. Sisteme girmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilir, sonuç sayfasına erişebilirsiniz.

ÖSYM, ALES sonuçları konusunda bir duyuru yayınladı ve sonuçların açıklandığını belirtti. ÖSYM tarafından yayınlanan duyuruda, "8 Mayıs 2016 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2016- ALES İlkbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları, 25 Mayıs 2016 tarihinde saat 16:15'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Adaylara saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

ALES sonuçları için tıklayın

ALES SORULARI AÇIKLANDI

ALES sonuçlarını beklerken, öğrenciler ÖSYM'nin duyurması ile sınav sorularına erişebildiler. Bu süreçte soruları inceleyenler, aslında ALES sonuçları hakkında bilgi sahibi olabilme fırsatı da yakalamış oldu. ÖSYM, sınavın sorularını Aday İşlemleri Sistemi'nden sadece sınava katılan adayların erişimine açtı. ÖSYM, adayları bu süreçte 10 günlük süre zarfında tüm soruları görüntileyebilme fırsatı verdi. Bu sürenin tamamlanmasının ardından sorular yayından kaldırılırken, sadece soruların %10'una erişim hakkı verildi. İsteyen tüm adaylar ALES sorularının %10'luk kısmını görüntüleyebilecekler. ÖSYM sınavların ardından çok geçmeden soruları erişime açmıştı. ÖSYM tarafından yapıan duyuruda, "Sınavının Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir. Adaylara saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verilmişti.

ÖSYM MOBİL'DEN ALES SONUÇLARINI ANINDA ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

ÖSYM, kullanıcılarının işlerini kolaylaştırmak için ÖSYM Mobil uygulamasını hazırladı. Bu uygulama adayların gelişmelerden anında haberdar olmalarını sağlıyor. Bu uygulamayı telefonuna yükleyen adaylar ÖSYM'nin sonuç, sınav yerleri gibi açıklamaları için kontrolde bulunmak zorunluluğundan kurtuluyorlar. ÖSYM uygulamayı kullanan adaylara bildirimlerle gelişmeleri haber veriyor. ÖSYM Mobil uygulamasını hem Google Play, hem de iTunes'ten kolayca ve ücretsiz indirebilirsiniz.

ALES PUANINIZI 3 YIL KULLANABİLİRSİNİZ

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) özellikle akademik bir kariyer hedefleyenlerin mutlaka girmesi ve puan alması gereken bir sınavdır. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına girebilmek için ALES puanı gereklidir. ALES'ten başarılı sayılmak için ÖSYM tarafından belirlenen puan 55 olsa da, yükseköğretim kurumları genellikle alımlarında 70 ve üzeri puan alan adayları değerlendirmektedir. Önceleri LES (Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) adıyla yine ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu sınav, 2007 yılından bu yana ALES adıyla gerçekleştirilmektedir.

ALES'e girmek için bir lisans programında okuyor olmak ya da bir lisans programından mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca yurt dışında eğitim görenlerin de denklik belgesi alarak sınava girebilmeleri mümkündür. ALES'e girebilme sayısı konusunda bir sınırlama bulunmamaktadır. Bir yıl içinde Bahar ve Güz dönemi olmak üzere 2 kez gerçekleştirilen ALES'e adaylar istedikleri kere girebilme hakkına sahiptirler. ALES'ten alınan puanın geçerlilik süresi, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıldır. Bu süre zarfında sınava tekrar giren adaylar en yüksek puanlarını kullanabilmektedir. ÖSYM, ALES'i Türkiye'de 81 il merkezinde, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirir. Sınav için başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden gerçekleştirilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler