HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Fuat Yılmazer: Bu şeref madalyalarını görün

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer sağlık kontrolünden geçirildi.

Gazetecilerin hastane çıkışında 'Bir şey diyecek misiniz?' sorusuna Ali Fuat Yılmazer, kelepçelenmiş ellerini havaya kaldırıp, "Diyeceğim zamanla; ama bunları görün. Bu şeref madalyalarını görün. Reza'lara yapılmamış polisliğe maruz kalıyoruz" dedi. Bunun üzerine görevli polisler, Yılmazer'i arabaya bindirebilmek için sık sık "müdürüm lütfen" uyarısında bulundu.

"REZA'LARA YAPILMAMIŞ POLİSLİĞE MARUZ KALIYORUZ"

Yılmazer daha sonra da koluna giren polisleri göstererek, "Bunlar da bugünün polisliği kardeşim. Reza'lara yapılmamış polisliğe maruz kalıyoruz. Türkiye görecek; tarihe geçecek bu şeref madalyaları. Devletimden aldığım şeref madalyaları" diye konuştu.

"MÜDÜRÜM LÜTFEN..."

Bu sırada polisler de "Müdürüm lütfen" şeklinde sözlü müdahalede bulunup Ali Fuat Yılmazer’i polis otomobiline bindirmeye çalıştı. Yılmazer de bunun üzerine polislere, "Ne güzel polislik. Şov yapın kardeşim kameralara. Şov yapıyorsunuz ya. Poz verseniz ya" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından polis aracına bindirilen Yılmazer emniyete götürüldü.

Lahmacuncu komiser de gözaltında

Gözaltına alınan emniyetçilerden biri de 17 Aralık operasyonu sırasında arama yaptığı ofiste bacak bacak üstüne atıp lahmacun siparişi veren Recep Can...

Başkomiser Recep Can İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alındı. Dün "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme, resmi belgede sahtecilik, askeri casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" gibi iddialarla gözaltına alınan isimler arasında bulunan Recep Can'ı herkes 17 Aralık operasyonundan hatırlıyor. Can, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve oğullarının ofisinde arama yaparken bacak bacak üstüne atıp lahmacun siparişi verdirmişti.

Gizlice çekilen operasyon görüntüsü sosyal medyaya sızınca Başbakan'ın da konuşmalarında 'külhanbeyi' diye tepki gösterdiği Başkomiser Can, önce Sadabad Karakolu'na gönderilmiş ardından Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'ne kaydırılmıştı.

İŞTE O VİDEO

'Kimin ülkemize operasyon yaptığı çok net görülüyor'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan çok sayıda kişi, gece saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Aralarında, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı, bulunan çok sayıda şüpheli gece saatlerinde belirli aralıklarla, polis aracı ve minibüsleriyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Gözaltındaki kişiler geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye girdi.

“SİSTEMATİK OLARAK PSİKOLOJİK İŞKENCE YAPILMAKTADIR”

Ters kelepçe takılarak hastaneye getirilen eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün girişte, "Kimin ülkemizde operasyon yaptığı çok net görülüyor" dedi. Yurt Atayün çıkışta da, "Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır" diye konuştu.

"YURT ATAYÜN'E KELEPÇE TAKANLAR HESABINI VERECEKLER"

Gözaltındaki bir şüpheli, polis minibüsünden indirildiği sırada, "Bu Yurt Atayün'e kelepçe takanlar hesabını verecekler" dedi.

"HIRSIZLARI YAKALAYINCA BÖYLE OLUYOR"

Başka bir şüpheli de hastaneden çıkışta, "Hırsızları yakalayınca böyle oluyor. Hainleri yakalayınca da böyle oluyor" şeklinde konuştu. Gözaltındaki kişiler, sağlık kontrolünün ardından geldikleri araçlarla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınanların sayısı 102'ye ulaştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarttığı 115 emniyet görevlisinden 102'si gözaltına alındı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler