HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Fuat Yılmazer tutuklandı

Emniyette 'paralel yapı' iddialarıyla başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Ali Fuat Yılmazer tutuklandı

Tutuklananlar arasında eski İstanbul İstihbarat Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Eski Şube Müdür Yardımcısı Hayati Başdağ da var. Tutuklama gerekçesi 'evrakta sahtecilik.'

Diğer tutuklananlar ise şöyle:

Hikmet Kopan, Abdülhakim Sönmez, Harun Aydın, Muhammet Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, Muhammed İkbal Kayaduman, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Hasan Tezcan, Hasan Hüseyin Danacı, Tolga Güzeltaş.

14 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde "yasa dışı dinleme" ve ''casusluk'' operasyonu kapsamında adliyeye getirilen 91 şüphelinin savcılık sorguları sürüyor.

''Yasa dışı dinleme" operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunu, soruşturmayı yürüten savcı Okan Özsoy ile savcılar Gökalp Kökçü ve Yusuf Hakkı Doğan, ''casusluk'' operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunu ise soruşturmayı yürüten savcı İrfan Fidan ile savcılar İsmail Uçar, Hasan Yılmaz, Adem Meral ve Fuzuli Aydoğdu yapıyor.

Bu arada, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Böylece adliyeye getirilen şüpheli sayısı 92'ye yükseldi.

Şüpheli polislerden Ramazan Candan, Ertan Erçıktı, Ömer Özüyılmaz, Çetin Öztürk, Metin Sayılgan, Mustafa Büyükkara, Murat Çetiner, Cezmi Gücüyener ve Hüseyin Özkan, savcılık sorguları bittikten sonra serbest bırakıldı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler