HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Nesin'den olay yaratan referandum sözleri için yeni açıklama

Aziz Nesin'in oğlu, ünlü matematikçi Profesör Ali Nesin ise Facebook hesabından YSK'nın referandum kararına ilişkin haberi paylaştıktan sonra "Ama bu haksızlık" diyenler geçmişte yaptıkları haksızlıkları gözden geçirsinler. 367 kararı mesela. Etme bulma dünyası..." diye yazmıştı. Ali Nesin tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaptı. Nesin, "Paylaşımlarım beş dakika sonra 'Ali Nesin sosyal medyayı salladı' başlığıyla Hürriyet'teydi. Ne zaman, hangi ara sallanmış ki bu sosyal medya?" diye sordu.

Ali Nesin'den olay yaratan referandum sözleri için yeni açıklama

Ali Nesin, Facebook'tan yaptığı yeni açıklamada, "Paylaşımlarım beş dakika sonra 'Ali Nesin sosyal medyayı salladı' başlığıyla Hürriyet'teydi. Ne zaman, hangi ara sallanmış ki bu sosyal medya?" diye sordu.

Yazdıklarının "Ali Nesin hayırcıları eleştirdi" ve benzer başlıklarla Twitter'da yaygınca paylaşıldığını anımsatan Ali Nesin, şöyle devam etti: "Bu tür kasıtlı yönlendirmeler ilk olmuyor. Ben kendim hayırcıyım yahu! Gördünüz, bu sayfada da dünya kadar hayır propagandası yaptım! Hayırcıları eleştirmedim tabii ki, sadece hukuksuzluğun bu ülkede nasıl mümkün olduğunu anlatmaya çalıştım. Niye buna benzer şeyler Batı'da yaşanmıyor da bizde yaşanıyor? Nasıl mümkün olabiliyor bu? Bir hukuk geleneğimiz olsaydı, bugün yaşananlar olabilir miydi? Dün bütün gün Nesin Vakfı'na telefonlar yağmış. Vakf'a desteklerini çekeceklerini bildirmiş çoğu. Okuduklarını anlamamaları bir yana, Vakf'a destek olarak beni ve düşüncelerimi rehin aldıklarını sanıyorlar. Neyse ki bu ülkede yeterince makul insan var da ayakta kalabiliyoruz."



En Çok Aranan Haberler