HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alican Önlü serbest bırakıldı

Dün gözaltına alınan ve Diyarbakır'a getirilen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, yargılandığı KCK davasının görüldüğü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınan ifadesinin ardırdan serbest bırakıldı.

Alican Önlü serbest bırakıldı

KCK/TM ana davasının görüldüğü Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında çıkardığı zorla getirme kararının ardından, dün Ankara'dan Elazığ'da giderken Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınan HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü Diyarbakır'a getirilerek mahkemeye çıkarıldı. Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Önlü, "Eski ifadelerimi tekrar ediyorum. Savunmama ekleyecek başka bir husus yok. Tapelerdeki ses bana ait değil. Buna daha önce itiraz etmiştik"dedi.

"MÜVEKİLİM İKİ CÜMLELİK İFADE İÇİN GÖZALTINA ALINIYOR"

Daha sonra söz alan sanık avukatlarından Cihan Aydın, müvekkilinden dün geceden beri haber alamadıklarını belirterek, "Bu dosyadaki ivediliği anlayabilmiş değiliz. Neden mahkemenin zorla getirme kararını kaldırdığı ara kararını geri aldığını da anlamadık. Müvekkilim iki cümlelik ifade için gözaltına alınıyor. Bugüne kadar 12 yargıç, 9 savcı bu dosyaya girmiş. Bunların hepsi şu anda cezaevinde" dedi. Zorla getirme kararından bir gün önce Cumhurbaşkanı tarafından güvenlik zirvesi düzenlendiğini belirten avukat Mesut Beştaş ise, "Sonra bu mahkemelere talimat verildi. Aynı gün zorla getirilme kararları çıktı. Bu dosyadaki tüm hakim ve savcılar 'örgüt üyeliği' suçundan yargılanıyor ve bir kısmı tutukludur"dedi.

Avukat Mehmet Emin Aktar da, Türkiye'de güvenilebilecek bir yargı kalmadığını belirterek, "Yargının bağımsızlığı kalmadı. Hiç olmazsa bunu yaparken usule uygun yapın" diye konuştu. Avukat savunmalarının ardından Milletvekili Alican Önlü'nün tapelerin analiz edilmesi için ses kaydı alındı. Önlü daha sonra serbest bırakıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler