HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da belediye başkan adayına bıçaklı saldırı

Almanya'nın Köln kentinde mültecilere verdiği destekle tanınan belediye başkan adayı Henriette Reker, yabancı düşmanı olduğundan şüphelenilen bir saldırgan tarafından bıçakla ağır yaralandı.

Sabah saatlerinde Braunsfeld semtinde seçim çalışması sırasında 44 yaşında bir erkek saldırgan tarafından bıçakla yaralanan Reker, Köln Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alındı. Olay yerinde Reker'in seçim ekibinden dört kişiyi daha bıçakla yaralayan saldırgan, bölgede bulunan bir polis memuru tarafından etkisiz hale getirilerek, gözaltına alındı.

Köln Polisi Asayiş Direktörü Norbert Wagner düzenlediği basın toplantısında, saldırganın ilk ifadesinde Reker'i bilinçli olarak hedef aldığını anlattığını, yabancı düşmanı bir saldırı ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı.

Alman basınında "akli dengesinin yerinde olmadığı" belirtilen saldırganın, gün içerisinde doktor kontorülenden geçirileceği bildirildi.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı Köln kentinde, Hristiyan Demokrat Parti (CDU) ve Yeşiller Partisi başta olmak üzere çok sayıda parti ve STK tarafından desteklenen ve seçilmesine kesin gözüyle bakılan bağımsız aday Reker, eyalette göçmenlerin entegrasyonuna yönelik projeleri ve mültecilere verdiği destekle tanınıyordu.

Son seçim çalışmasını yaptığı sırada saldırıya uğrayan Henriette Reker, saldırıdan bir gün önce de İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Cami'sini cuma namazında ziyaret etmiş ve Köln'de yoğun olarak yaşayan Türk toplumu için sıcak mesajlar vermişti.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler