HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'dan DEAŞ'a katılanların çocukları için girişim

- Alman hükümetinin, terör örgütü DEAŞ'e katılan kişilerin Irak hapishanelerinde tutulan çocuklarını Almanya'ya getirme çabası içinde olduğu iddia edildi

BERLİN (AA) - Alman hükümetinin, terör örgütü DEAŞ'e katılan Alman vatandaşlarının Irak'taki hapishanelerde tutulan çocuklarını, anneleri ile birlikte Almanya'ya getirme çabası içinde olduğu öne sürüldü.

Alman "Süddeutsche Zeitung" gazetesi ile WDR ve NDR yayın kuruluşları,anneleri ile birlikte Irak'taki "sorgulama merkezleri"nde tutulan söz konusu çocukların, Almanya'ya getirilebilmeleri için Irak hükümeti nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğunu duyurdu.

Sayılarının en az 6 olduğu ve terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan bölgelerde yakalanan çocukların Almanya'ya getirilebilmeleri için Irak hükümetinden henüz bir yanıt alınmadığı ifade edilen haberlerde, çocuklardan 4'ünün Erbil kentinde bulunduğu, çocuklarla birlikte tutulan annelerden birinin de hamile olduğu kaydedildi.

Küçük çocukların aileleri tarafından Irak'a götürüldüğü, bazılarının da Irak'ta dünyaya geldiği belirtilen haberlerde, tutukluluk şartlarının kötü olduğu, Dışişleri Bakanlığının bu nedenle çocukları anneleri ile birlikte Almanya'ya getirmeye çalıştığı bildirildi.

Haberlerde, bu karar öncesinde güvenlik konularının da ele alındığı ve Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen'in, küçük çocukların Almanya'ya getirilmesinde sorun görmediği, ancak ergenlik çağındaki çocukların DAEŞ ideolojisinden dolayı ülke için bir tehdit oluşturabileceği uyarısında bulunduğu ifade edildi.

Alman makamlarından bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler