HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Alparslan Arslan, asıl suçluları gizliyor'

Ergenekon davasında dinlenen gizli tanık 9, Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan’ın kendisini azmettirenleri saklamak için başkalarının isimlerini verdiğini belirtti.

Ergenekon davasında dinlenen gizli tanık 9, 2006 yılında Cumhuriyet gazetesine el bombası atılmasına ilişkin, Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan ile görüştüklerini anlattı. Gizli tanık, Alparslan Arslan’ın başına geleceklerden korktuğu için kendisini yakalatmak istediğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında gerçek kimliğini açıklayarak ifade veren gizli tanık 9, Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan’ın, kendisine Cumhuriyet Gazetesi’ne üçüncü bombayı attıktan sonra dördüncü kez saldıracağını söylediğini aktardı. “Sen kendini yakalatmak mı istiyorsun?” diye sordum diyen gizli tanık, “Alparslan Arslan, yaptığı eylemlerden sonra ortadan kaldırılma korkusuyla yakalanmak istiyordu. Ben bunları savcıya anlattıktan bir ay sonra Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof kokteyli atan şahıs ‘önce el bombası atacaktım, daha sonra karar değiştirip molotof kokteyli attık’ demiştir. Bu da benim anlattıklarımın ne kadar gerçek olduğunu ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

Alparslan Arslan'ın kendisini ulusalcı diye tanımladığını belirten gizli tanık 9, "Alparslan Arslan’ı önceleri vicdanlı bir arkadaş olarak tanımıştım. Yakalandıktan sonra kendisiyle aynı yerde kalmıştık. Bana ‘Ben çıkmaz bir yoldayım, sakın geri adım atma. Hakkını helal et’ diye beyanı olmuştu. Bu davanın çözülmesi için buraya 2010 yılında geldik. Ben bu olayı çözeceğim dediğimde kendisi aynen şu beyanda bulunmuştur: Bu davanın çözülmesi için buraya İlker Başbuğ'un getirilmesi gerekir.' Sayın İlker Başbuğ'un buraya getirilmeden bu davanın çözülemeyeceğini beyan etmiştir. Ne hikmetse Sayın İlker Başbuğ yıllar sonra tutuklandı. Bu da Alparslan Arslan’ın söylediklerine anlam kazandırıyor." dedi.

GİZLİ TANIK, KÜÇÜK VE TEKİN'İ SUÇLADI

Gizli tanık 9, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayına ilişkin “Cumhuriyet Gazetesi işini Veli Küçük’ten aldım. Alparslan Arslan beni aradı. Ataşehir’de bir dairede bir araya geldik. El bombalarını orada Muzaffer Tekin’den aldım. Birini Alparslan Arslan aldı. İlk iki bombayı ben attırdım, Suçlarım sadece bununla sınırlıdır.” ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler