HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altan Tan hükümet kurmak için HDP'ye destek istedi

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP'ye hükümet kurması için destek verilmesini istedi. Altan Tan açıklamasında, "Doğru olan her şeye HDP destek verecektir" ifadelerini kullandı.

Altan Tan hükümet kurmak için HDP'ye destek istedi

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Altan Tan, koalisyon ve hükümet alternatiflerini değerlendirdi. HDP'nin doğru olan her şeye destek vereceğini söyleyen Altan Tan, şunları kaydetti: "Şu an önemli olan siyasi partilerin verdikleri sözlerle alakalı duruşlarını yenilemesidir. Şu an HDP halka söylediği bütün noktalarda duruyor. Doğru olan her şeye HDP destek verecektir. Şu an AKP ne diyor, CHP ne diyor, MHP ne diyor bunlara bakmak lazım. Bizim önümüze koyduğumuz birinci şart, tek şart; demokratik bir Türkiye... Bize bakanlık verilsin tarzı bir bakkal hesabında değiliz. bugüne kadar AKP'nin MHP'nin, CHP'nin ülkeyi nasıl yönettiği belli. Bazılarına espri gibi geliyor ama bir dönem için bize şans versinler, en azından bir yıl şans versinler, biz bir hükümet kuralım. Bizi dışardan desteklesinler, her şey daha iyi olmazsa evimize gidelim."

"ERDOĞAN-BAYKAL GÖRÜŞMESİ"

Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Deniz Baykal arasında yapılan görüşmeye ilişkin ise "Demokrasi kişilerin birbiriyle görüşmesi ve uzlaşması esasına dayanır. Ne konuştular, ne yaptılar bu başka bir şey. Ben olumlu buluyorum" ifadelerini kullandı.

"BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARACAK TAVIR İÇİNDE OLMAYIZ"

HDP'nin çizgisini açık bir şekilde ortaya koyduğunu ve ilkelerinden vazgeçmeyeceğine işaret eden Altan Tan, şunları kaydetti: "Demokrasilerde çareler tükenmez sözü çok doğrudur. Bugün halkın iradesi bu şekilde tecelli etti. Farklı şekillede hükümet kurulabilir. HDP çizgisini baştan açık bir şekilde ortaya koydu. Benim şu saat itibarıyla partiyi bağlayacak söz söyleme yetkim yok. Olgunlaşmış ve neticeye bağlanmış kesin bir karar yok. Ben kişisel olarak; belli ilkelerimiz var, bu beklentileri boşa çıkaracak bir tavrın içerisinde olmayız. Bizim kitlemizi tatmin edecek bir program önümüze gelmezse kimseye içeriden veya dışarıdan destek vermeyiz."

'CHP YERLİ İNEK GİBİ' DEMİŞTİ

CHP'den HDP'ye verilen "emanet" oylar tartışmasıyla ilgili de konuşan Altan Tan, "HDP'nin barajı geçmesinde CHP'den emanet oy söylenenden daha az gelmiştir" dedi. Tan CHP'nin durumunu ise ''Arkadaşlarım beni yanlış anlamasın ama bu bir benzetmedir. Ne olur bunu bir espri olarak görsünler bu söylediklerimi, CHP yerli inek gibi... Dünya kadar ot yedirirsin, beslersin ama sütünde bir artma ve ya bir azalma olmaz" demişti. Bu sözlere sosyal medya üzerinden Altan Tan'a büyük tepki gelmişti

ALTAN TAN KİMDİR?

11 Eylül 1958 yılında Batman'da doğdu. Aslen Mardinlidir. Ailesi Midyat'ın Narlı köyünden kan davası nedeniyle 1840'lı yıllarda Midyat-Estel'e göç etti. Altan Tan'ın dedesi Hacı Yusuf Tan 1948 yılında Estel'den ayrıldı. Ailenin bir kısmı Diyarbakır'a bir kısmı ise İstanbul'a yerleşti.

Annesi Türk olan Altan Tan'ın Kürt kökenli olan babası Bedii Tan 12 Eylül Darbesi sırasında Diyarbakır Askeri Cezaevi'nde işkence görerek hayatını kaybetti. Altan Tan 1969 yılında Diyarbakır Mehmetçik İlkokulu'ndan, 1976 yılında Diyarbakır Maarif Koleji'nden, 1981 yılında Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Askerliğini 1982-1984 yılları arasında İstanbul Tuzla Piyade Okulu, Manisa ve Ankara'da tamamladı. 1984-1985 yılları arasında yaklaşık 1 yıl Ankara Keçiören Belediyesi'nde Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 1990-1991 yıllarında Refah Partisi MKY'da görev yaptı. Aydın Menderes'in liderliğinde 1993 yılında kurulan Büyük Değişim Partisi'nin kurucu üyesi olan Altan Tan, bu partinin Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. BDP'nin kendini feshetmesinden sonra Menderes'le birlikte Demokrat Parti'ye geçen Altan Tan 16 Ocak 1994 tarihinde Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildi. 29 Temmuz 1995 tarihinde yapılan kongreyle yeniden GİK Üyeliğine seçilen Altan Tan, Menderes'in Refah Partisi'ne katılımından sonra siyasete ara verdi. 2000 yılında siyasete yeniden dönen Altan Tan 2000-2002 yıllarında HADEP Parti Meclisi'nde görev yaptı.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. Türkiye-Angola Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Yeni Zemin, Sözleşme dergileri ile Demokrasi, Yeni Gündem, Yeni Şafak, Zaman, Özgür Politika, Özgün Duruş, Star gazetesinde yazıları yayınlandı. Kürt Sorunu Ya Tam Kardeşlik Ya Hep Birlikte Kölelik adlı kitabı 2009'da Timaş Yayınlarından çıktı. Altan Tan Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça bilen Altan Tan evli ve 6 çocuk babasıdır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler