HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın madalya ödüllü 'On Derin Ayak İzi'

İngilizce olarak kaleme aldığı Ten Deep Footprints adlı romanıyla Uluslararası HarperCollins Authonomy Yarışmasına katılan Türk yazar Lüset Kohen Fins, yarışmada altın madalya ödülü aldı.

Altın madalya ödüllü 'On Derin Ayak İzi'

On Derin Ayak İzi adıyla tüm kitapçılarda bulabileceğiniz bu kitap, popüler kültür ve kişisel gelişim ile harmanlanmış çağdaş bir metropol hikâyesi. New York’ta geçen; Tokyo, Londra, Roma ve Mumbai’nin ardından İstanbul’a kadar uzanan, herkesin kendinden az ya da çok ama mutlaka bir parça bulabileceği bu kitapta insan ilişkileri, kariyer seçimi ve hayatın anlamı gibi geniş kapsamlı konular gerçekçi bir bakış açısıyla ele alınmış. Ayrıca, benzersiz kurgusu ve iddialı içeriğiyle günlük hayatın sinsi ikilemlerini sorgulayan herkesin kütüphanesinde yer alması gereken bir roman. Kitabında doğru zamanda doğru kişilerle yapılan bağlantılar sonucu elde edilen mesleki başarılara ve tesadüfen tanıştığımız kişilerin hayatımızdaki önemine değinen Fins, yaşama tutunabilmek için elinden geleni değil gerekeni yapan karakterlerle yola çıkmış.

ON DERİN AYAK İZİ

Beni mutlu kılabilecek şeylerin uzaklarda bir yerlerde olduğunu varsayarak hayatımı zorlaştırdım. Asıl zor olan, bazı şeylerin burnumun ucunda olduğunu kabul edebilmekmiş. Wen Bao Zhu

İngilizce olarak kaleme aldığı ‘Ten Deep Footprints’ adlı romanıyla Şubat 2013’de Uluslararası HarperCollins Authonomy ödülünü kazanan Türk yazar Lüset Kohen Fins dünyaya açılmaya hazırlanıyor. On Derin Ayak İzi adıyla Kasım ayında Türkçe olarak yayınlanan kitabın tercümesi de yine yazara ait.

“Günümüz toplumunda sınıf atlamanın hem çok zor hem de çok kolay olabileceğini gözler önüne seren, gücünü karakterlerinden alan bir hikâye. Son sayfayı bitirdiğimde kendimi sinemadan çıkmış gibi hissettim.” -The U.S. Book Review-

“New York’ta geçen; Tokyo, Londra, Roma ve Mumbai’nin ardından İstanbul’a kadar uzanan, herkesin kendinden az ya da çok ama mutlaka bir parça bulabileceği bu kitapta insan ilişkileri, kariyer seçimi ve hayatın anlamı gibi geniş kapsamlı konular gerçekçi bir bakış açısıyla ele alınmış.” -Georgina Fawcett, The Chorus of the Universe’in yazarı-

KİTAP HAKKINDA

Romanın ilk bölümünde dünyaca ünlü bir talk-show yıldızı olan Chloe Franklin’in 2020’deki hayatına konuk oluyoruz. Reyting kaygısıyla yapılan kurnazca bir plan bizi 2013 yılına geri götürüyor ve Chloe Franklin’in bu günlere gelmesine istemeden de olsa sebep olan dört kişinin hayatına giriyoruz. Konu bir sohbet programı sunucusunun hayatı üzerinde odaklanmıyor; gerçi işin içinde o da var, ama konu ilerledikçe Chloe Franklin’in kaderini farkında olmadan değiştiren bu dört kişinin hayatının da eş zamanlı olarak değişmeye başladığına şahit oluyoruz. Kitabın baş kahramanları Kirk Watts adında iki işte birden çalışan genç bir adam ve sadece üç ay önce tanışıp evlendiği ondan üç yaş büyük eşi Heather Hayes. Kilit karakter ise eski bir matematikçi olan ruhani tarikat lideri Wen Bao Zhu…

Fins, kendine özgü bir üslupla insan doğasını irdelediği romanında iç dünyamızın gelişmesinde büyük rol oynayan toplumsal değerlerin üzerine yoğunlaşarak bir solukta okunacak 518 sayfalık iddialı bir esere imza atmış ve kişisel gelişimin hiç bitmeyen bir yolculuk olduğunu yalın bir dille anlatarak ortaya bol katmanlı, çarpıcı bir hikâye çıkarmış. Yazarın kendi gözlemlerinden oluşan bazı anektodları da ses getirecek cinsten, fakat bunu olaylara durum felsefesi katarak karakterlerin ağzından yansıttığı için bazı tespitlerinin kurgu mu gerçek mi olduğunun kararını okuyucuya bırakıyor.

Her sayfasında bir film karesi seyrediyormuş gibi hissedebileceğiniz bu kitapta, hayatla ilgili yazarın bazı kişisel gözlemleri ve günlük hayatta hepimizin kullanmaya ihtiyacı olan tüyolar da yer almakta… Doğru zamanda doğru kişilerle yapılan bağlantılar sonucu elde edilen mesleki başarılara ve tesadüfen tanıştığımız kişilerin hayatımızdaki önemine değinen Fins, yaşama tutunabilmek için elinden geleni değil gerekeni yapan karakterlerle yola çıkmayı tercih etmiş.

YAZAR HAKKINDA

1970 İstanbul doğumlu Lüset Kohen Fins, 1997-2009 yılları arasında yayınladığı City Plus İstanbul dergisinin ardından çalışmalarına Amerika’da devam etti. New York’ta dört yıl boyunca NYC Food & Mood adlı bir şehir rehberi çıkardıktan sonra İngilizce olarak kaleme aldığı Ten Deep Footprints adlı romanıyla Uluslararası HarperCollins Authonomy Yarışmasına katılan Fins, yarışmada birinci olarak Şubat 2013’te altın madalya aldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler