HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altınova TOKİ'ye 2 yıldır elektrik bağlanmadı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi, Altınova Mahallesi'nde, büyük bölümünde Romanlar'ın yaşadığı TOKİ evlerine 2 yıldır elektrik verilmemesi, tepkilere neden oluyor.

Altınova TOKİ'ye 2 yıldır elektrik bağlanmadı

Bu konutlarda yaşayanlar daha önce üç evde yangın çıkmasına rağmen her türlü tehlikeyi göze alarak yakındaki kendileri gibi Romanlar'ın yaşadığı yerlerden kaçak olarak çektikleri elektriği kullanıyor.

TOKİ'nin alt gelir grubu için yaptığı Altınova Mahallesi Topçuçukuru Mevkisi'ndeki 48 konut, iki yıl önce kurayla hak sahiplerine teslim edildi. 33'ünde Roman vatandaşların oturduğu kaloriferlikonutlara, elektrik ve su bağlanmadı. O dönemde kapatılan Altınova Belediyesi, yaşanan sıkıntılar üzerine buradaki konutlara şebeke suyu bağlanmasını sağladı. Ancak, aradan geçen 2 yıla rağmen konutların hiçbirine, her türlü tesisatı bulunmasına rağmen Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından elektrik bağlanmadı.

KAÇAK HAT ÇEKTİLER

Konutlarda oturanlar çareyi, diğer Romanlar'ın yaşadığı yakındaki yerlerden kaçak elektrik çekmekte buldu. Ancak, bugüne kadar kaçak elektrik nedeniyle bu evlerden 3'ünde yangın çıktı. Romanlar'dan birine ait bir at da otluk alandan geçen kaçak elektrik çekmekte kullanılan kablolardan birini ısırınca akıma kapılıp, telef oldu. Ancak, tüm bu tehlikelere rağmen TOKİ konutlarında yaşayan Romanlar, kaçak elektrik kullanmayı sürdürüyor.

Yaşadıkları duruma isyan eden Romanlar, "Çadırda yaşasak daha iyi. Ara kabloyla çektiğimiz elektriği kullanıyoruz. Suyumuzda zaten çok sonraları bağlandı. Yağmurlar başladığında çocuklarımız yalınayak bu kablolardan birine basıp ölebilir? Yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler