HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alzheimer hastası ormanda aranıyor

Bolu'da, orman köyünde yaşayan Alzheimer hastası 83 yaşındaki Mustafa Can önceki gün kayboldu.

Alzheimer hastası ormanda aranıyor

Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve köylüler ormanın her yerinde Mustafa Can'ı bulmak için arama yapıyor.

Bolu'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bağışlar Köyü'nde oturan Mustafa Can, pazartesi günü öğle saatlerinde oğlu Mehmet Can ile birlikte sobayı kurduktan sonra hava almak için dışarı çıktı. Mustafa Can'ın eve gelmemesi üzerine meraklanan Mehmet Can çevreye baktı. Daha önce de evden çıkıp saatlerce gelmeyen yaşlı adamın geç saatlere kadar eve gelmemesi üzerine ailesi jandarmadan yardım istedi. Dün sabah saatlerinden itibaren Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Çaydurt Jandarma Karakolu ekipleri köy çevresindeki ormanlık alanlarda köylülerle birlikte Memet Can'ı bulmak için çalışma yaptı.

Gün boyu yapılan aramalarda yaşlı adamın izine rastlanmazken, aramalar bugün de devam etti. AFAD ve jandarma ekipleri harita üzerinde arama bölgelerini planladılar. Köylüler traktörlerle, jandarma ve AFAD ekipleri ise arazi araçlarıyla güçlükle ilerledikleri yollarda Can'ın izini aradılar. Ekipler yolda yabani hayvan izlerine rastlarken, bölgedeki yabani hayvanlar nedeniyle endişeler arttı.

Babasının daha önce de evden uzaklaştığını ve geri geldiğini belirten Mehmet Can, "Öğle saatlerinde evde soba kuruyorduk. Bir ara dışarıya çıktı ve o saatten sonra kendisini bulamadık. Babam Alzheimer hastası. Köylülerle ve ekiplerle birlikte her yere bakıyoruz ama şu ana kadar bulamadık" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler