HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasya'daki operasyon

Amasya'daki operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 20 kişiden birisi savcılıkça diğer 19 şüpheli ise mahkemenin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne yönelik "usulsüzlük ve zimmete para geçirme" iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden birisi savcılıkça diğer 19'u ise sevk edildikleri mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

-Olay

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı kapsamında Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Suluova'daki Amasya Şeker Fabrikası ile merkezdeki Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde, A-B-C şeker sınıfı ile ilgili "usulsüzlük yapılıp zimmete para geçirildiği" iddialarına ilişkin yürüttüğü operasyon kapsamında aralarında iki kurumun eski ve yeni yöneticilerinin de yer aldığı 31 kişi gözaltına alınmıştı.

Maliye Bakanlığı bünyesindeki Mali Suçları Araştırma Kurulu ile Gümrük Müfettişliği raporlarından yola çıkılarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 kişiden 9'unun emniyetten serbest bırakılmasının ardından, adliyeye sevk edilen 22 kişiden, Amasya Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde daha önce Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Mahmut Demir ile Adnan Z, adliyedeki işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler