HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasyalı çocuklar peygamber sporu yaptı

Amasya'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklar Hazreti Muhammed'in de yaptığı spor dalları olan ok ve güreş gösterisi yaptılar.

Amasyalı çocuklar peygamber sporu yaptı

Hafta kapsamında Yavuz Selim Meydanı ile Pirler Parkı arasında kutlu doğum yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından Amasyalı Şeyh Hattat Kemankeş Hamdullah Efendi Eğitim Kültür ve Spor Derneği üyeleri ve çocuklar tarafından okçuluk gösterisi yapılırken, Amasya Güreş Eğitim Merkezi sporcuları da minderde güreştiler.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte ok atan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Ata sporumuz ve milli sporumuz olan ok ve güreş gösterileri yapıldı. Gençler bana ‘Biz bu okları şerlerin ve kötülüklerin ölmesi için atıyoruz. Sevgi, hoşgörü ve kardeşlik çiçeklerinin yetişmesi için atıyoruz dediler' "diye konuştu.

Okçularla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Çomaktekin, kendisine uzatılan kılıcı havaya kaldırarak, "Bu kılıçla biz kötülükleri kesiyoruz” diye seslendi.

2 yıldır okçuluk yaptığını anlatan çocuklardan Yağız Efe Töre de arkadaşlarıyla birlikte çok iyi vakit geçirdiklerini söyledi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler