HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amblemi güneş olan 'Yeni Parti' kuruldu

Amblemi güneş olan 'Yeni Parti' kuruldu

ANKARA (ANKA)- AKP'nin kapatılması halinde kurulacak yeni partinin logosunun güneş olacağı iddiaları boşa çıktı. 'Yeni Parti' adıyla kurulan bir parti 'Güneş'i kendisine logo yaptı. AKP'nin kapatılma ihtimaline karşı yeni bir partinin kurulacağı gündemdeki yerini korurken yeni kurulacak partinin ambleminin ise "Güneş" olabileceği söyleniyordu.

Fransa'nın önde gelen ajanslarından AFP, AKP'nin kapatılma durumunda bir parti kurma hazırlığı içinde olduğunu, simgesinin de güneş olduğunu duyurmuştu. Haberini AKP'ye yakın kaynaklara dayandıran ajansa göre AKP'li bazı yetkililer "Güneş simgesinin ampulden daha başarılı olacağına emin olduklarını" söylemişti. Ancak bugün Türk siyaseti hayatına yeni bir parti daha katıldı. Amblemi güneş olan partinin adı "Yeni Parti" olarak belirtildi. İçişleri Bakanlığı'na mesai saati biterken yapılan başvuruya göre Yeni Parti'nin 32 kurucusu bulunuyor.

Türk siyasi hayatına 56. parti olarak giren Yeni Parti'nin Alper Tunga Aykaş ve Mehmet Ali Türk başta olmak üzere 32 kurucusu bulunuyor. Yeni Parti'nin Genel Merkez adresinin ise 620 TOKİ 33. Sokak No: 67/14 Mamak olduğu bildirildi.

Partinin ambleminin "güneş" olduğu ve 32 kurucusu bulunduğu ifade edildi. Diğer taraftan Güneş simgesinin uzun süredir Güneş Vakfı tarafından simge olarak kullandığı da ortaya çıktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler