HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ambulanslar 23 numaraya 300 metre yaklaştı

HDP Milletvekili Sarıyıldız, Cizre Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 23 numaralı apartmanın bodrumundaki yaralılar için giden ambulansların eve 300 metre yaklaştıktan sonra durdurulduğunu söyledi

Mardin'de 2 günden bu yana bulunan, yanında bir heyet ve sağlık ekibiyle Cizre'ye gitmek istediğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a güvenlik gerekçesiyle izin verilmezken, Cizre'de bulunduğu söylenen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hükümet ile yapılan görüşmeler kapsamında bugün söz konusu adrese ambulansların bir kez daha gönderileceğini söyledi. Sarıyıldız, "Yürütülen görüşmeler çerçevesinde bugün bir kez daha oraya Sağlık Bakanlığı ve belediyenin ambulansları gönderilecektir. Bina çöktüğü için önce orada bodruma ulaşmak için bir yol açmak gerekir. Girişimlerimiz sürüyor" dedi.

HDP kaynakları da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün İngiltere'ye gitmeden önce İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, sorunun çözümü için talimat verdiğini belirtti.

SARIYILDIZ: AMBULANSLAR 23 NUMARAYA 300 METRE YAKLAŞTI

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre İlçesi'ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 23 numaralı apartmanın bodrumundaki yaralılar için bugün giden ambulansların söz konusu eve 300 metre yaklaştıktan sonra yine durdurulduğunu söyledi. Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP'nin hükümet ile yaptığı görüşmelerden sonra bugün Şırnak Belediyesi'ne ait ambulansların söz konusu yaralıların olduğu binaya doğru gittiğini söyledi. Sarıyıldız, "Şu an ambulanslar 4 gönüllü sağlık çalışanı ile 300 metre yakınına kadar gitmişler. Ambulans içerisinde bekliyorlar" dedi.

HDP kaynakları da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün İngiltere’ye gitmeden önce İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, sorunun çözümü için talimat verdiğini belirtti.

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde bir evin bodrumda bulunduğu iddia edilen yaralılara yönelik ambulans ile hasta nakil aracı gönderildiğini, gün boyu yapılan çağrılara cevap alınamadığını açıkladı.

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde bir evin bodrumda bulunduğu iddia edilen yaralılarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Cizre ilçesinde, güvenlik kuvvetlerimiz terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmesine rağmen vatandaşlarımıza yönelik başta sağlık hizmetleri olmak üzere kamu hizmetleri de titizlikle sürdürülmekte olup, bu meyanda bölgede bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen yaralılara yönelik daha önceki günlerde olduğu gibi yine, 112 Acil Servis ambulanslar ile Şırnak Belediyesine ait bir hasta nakil aracı sabah saatlerinden itibaren bahse konu yakın yere gönderilmiş, gün boyu çağrılar yapılmış ancak tüm çabalara rağmen çağrılara cevap alınamamıştır” denildi.

Cizre'deki terör operasyonunda sona yaklaşıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda sona gelindi.

ŞIRNAK

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlere yönelik Şırnak'ınSilopi ve Cizre ilçelerinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda Silopi teröristlerden tamamen arındırılırken, Cizre'de ise operasyonların tamamlanmasına sayılı günler kaldı.

517 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda, güvenlik güçlerince çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanmış 631 barikat kaldırıldı, 222 çukur kapatıldı, 14 bin 414 ev kontrol edildi. Evlerde tuzaklanan bin 155 patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne ağır darbe

Terör örgütü PKK'nın gerek sözde ilçe yöneticilerinin gerekse dağ kadrosundan gelerek ilçedeki saldırılara katılan mensuplarının ağır darbe aldığı operasyonlarda, örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde sorumluları, Kandil'in telsiz çağrılarına yanıt vermedi.

Bu terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirildiği ya da ilçeden kaçtığı değerlendirilirken, "Sipan" kod adlı terörist de yaralandı. Terör örgütünün uzantısı YPS'nin (Sivil Savunma Birlikleri) sözde Cizre sorumlusu Rüzgar Y, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi, "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini okuyan terörist S.H.K. da kaçmaya çalışırken yakalandı.

Operasyonlarla sıkıştırılan ve teslim olmak isteyen teröristlerin ise infaz edildiği öğrenildi.

Teröristler operasyonlarla sıkıştırıldı

Örgüt yöneticilerinin çözülmeyi önlemek için teröristlere uyarıda bulundukları telsiz konuşmalarına da yansıyor. Teröristlerin, telsiz konuşmalarındaki "Bölgenizden ayrılmayın, mevzilerinizi bırakmayın, bombalarınızın başında durun" gibi ifadelerle korku ve panik içinde dağılma noktasına geldikleri anlaşılıyor.

Bodrum katında yaralılar olduğu iddia edilen binanın da bulunduğu Bostancı Sokak'taki bazı evlerde de örgüt üyelerinin gizlendiği, ilçedeki silahlı terörist sayısının ise 70 civarında olduğu tahmin ediliyor. Caddeleri, sokakları ve evleri tuzaklanan patlayıcılardan temizleyen güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeye doğru çemberi daraltarak ilerliyor.

Asker ve polislere vatandaş desteği

İlçedeki operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine en büyük desteği bölgedeki vatandaşlar veriyor. Operasyonlar sırasında karşılaştıkları güvenlik güçlerine dua eden vatandaşlar, zaman zaman ekipleri evlerine çağırarak, çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Güvenlik güçlerine farklı illerden, özellikle çocuklar tarafından destek içeren, duygu dolu ifadelerin yer aldığı mektuplar da gönderiliyor.

(AA/DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler