HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amonyum nitrat yüklü TIR aranıyor!

Gaziantep'te bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat maddesinin yüklü olduğu TIR aranıyor.

Amonyum nitrat yüklü TIR aranıyor!

Gaziantep'te PKK, IŞİD gibi terör örgütlerinin bomba yapımında kullandığı amonyum nitrat maddesinin yüklü olduğu 47 DR 247 plakalı TIR aranıyor. TIR'ın plakası tüm ekip ve istasyonlara dağıtılırken, gören ve fark eden ekiplerin TIR'ı durdurarak, içerisinde arama yapması istendi.

27 Ağustos'ta Mardin'de yapılan terör operasyonunda PKK'nın kullandığı sığınaklarda 7 ton, daha önce de Gaziantep'teki IŞİD operasyonlarında tonlarca amonyum nitrat ele geçirilmişti.

3 GÜN ÖNCE 7 TON YAKALANMIŞTI

Mardin'in Ömerli İlçesi'nde terör örgütüPKK'nın kullandığı bir sığınak içinde bombalı saldırılarda kullanılmak üzere olduğu belirtilen 1140 çuval içinde yaklaşık 7 ton amonyum nitrat ele geçirilmişti.

Güvenlik güçlerinin Mardin'in Ömerli ile Nusaybin ilçelerinde gerçekleştirdiği, 'özel birlik operasyonu' kapsamında iki ilçenin arasındaki Duygulu Köyü kırsal alanında PKK'lı teröristlerin kullandığı mağara şeklinde bir sığınak bulundu. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından sığınak içinde yapılan aramada 140 çuval içine konulmuş yaklaşık 7 ton amonyum nitrat ele geçirilip imha edildi.

BOMBALI ARAÇ SALDIRILARINDA KULLANILACAKTI

Yetkililer, ele geçirilen amonyum nitratları teröristlerin bombalı araçlarla yapacağı saldırılarda kullanılacağını söyledi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler